Θεσσαλονίκη: Κατάσχεση 1,4 εκατ. λαθραίων τσιγάρων

Θεσσαλονίκη: Κατάσχεση 1,4 εκατ. λαθραίων τσιγάρων

Βρέθηκαν επίσης 112 κιλά παράνομου καπνού - Συνελήφθη 53χρονος αλλοδαπός

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 1,4 εκατομμύρια λαθραία τεμάχια τσιγάρων και 112 κιλά λαθραίου καπνού εντόπισαν το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ενώ συνελήφθη ένας 53χρονος αλλοδαπός για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων.

Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και αφού αντοπίστηκε ο φερόμενος ως δράστης ακολούθησε έρευνα σε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούσε στην Ευκαρπία. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 71.360 πακέτα τσιγάρων (1.427.200 τεμάχια τσιγάρων) και 2.240 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία, συνολικού βάρους 112 κιλών.

Τα προϊόντα δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν επίσης, δύο οχήματα που χρησιμοποιούσε ο ύποπτος για την παράνομη δραστηριότητά του, το ένα εκ των οποίων έφερε εμφανώς πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Τα κατασχεθέντα λαθραία καπνικά προϊόντα θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων.

Δείτε εδώ οπτικό υλικό από την επιχείρηση, όπως το ανήρτησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Η καρδιά της λαθρεμπορίας τσιγάρων

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί απέτρεψαν νέα γυναικοκτονία

Ένα κύκλωμα σβήνουν, άλλο ανάβει…

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή