Περιπολίες στη Δυτική Αττική μόνο «στα χαρτιά»

Περιπολίες στη Δυτική Αττική μόνο «στα χαρτιά»

Εικονικές περιπολίες στη Δυτική Αττική κατήγγειλαν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εικονικές περιπολίες στη Δυτική Αττική κατήγγειλαν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στα οποία νεαροί στο Ζεφύρι εμφανίζονται να πυροβολούν κατά ριπάς στον αέρα έχοντας στην κατοχή τους βαρύ οπλισμό.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, αστυνομικοί που κατά τις νυχτερινές ώρες εκτελούν καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας ή σκοπού τμήματος εμφανίζονται ταυτόχρονα να συμμετέχουν σε περιπολίες στην περιοχή ευθύνης τους. Πώς γίνεται αυτό; Καλά ενημερωμένες πηγές εξηγούν ότι, κατόπιν άνωθεν εντολών, αστυνομικοί που έχουν υπηρεσία γραφείου από τις 10 μ.μ. έως τις 6 π.μ. της επομένης, τηλεφωνούν στο Κέντρο της Αμεσης Δράσης και δηλώνουν ψευδώς έναρξη περιπολίας. Ετσι, στα απολογιστικά στοιχεία η αστυνομία της περιοχής αθροίζει περιπολίες που στην πράξη δεν γίνονται.

«Πρωτοφανής απάτη»

Χαρακτηριστικά είναι όσα παρατίθενται σε ανακοίνωση-καταγγελία της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής: «Περιπολικά-φαντάσματα φαίνεται να περιπολούν κατά τις βραδινές ώρες σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, με το πλήρωμά τους να αποτελείται από τον βραδινό αξιωματικό υπηρεσίας και τον σκοπό του Α.Τ. (…) Δίνεται προφορική εντολή στον βραδινό αξιωματικό, όπως αυτός με τη σειρά του δώσει ανάληψη υπηρεσίας εποχούμενης περιπολίας στο Κέντρο Επιχειρήσεων, προκειμένου να μην αποτυπώνεται η πρωτοφανής αυτή απάτη σε καταστάσεις της υπηρεσίας».

Την καταγγελία της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής επιβεβαίωσαν στην «Κ» κορυφαίοι αξιωματικοί του Σώματος.

Η επιστολή, που υπογράφεται από τους επικεφαλής της Ενωσης, Γιώργο Σταματάκη και Σπήλιο Κρικέτο, καταλήγει με την επισήμανση ότι «κάποιοι συνειδητά εξαπατούν την κοινωνία». Μιλώντας στην «Κ» ο κ. Σταματάκης υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη τακτική εφαρμόζεται εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα σε περισσότερες από μία αστυνομικές υπηρεσίες και τμήματα της Δυτικής Αττικής. Ζήτησε, δε, τη διεξαγωγή έρευνας για το θέμα.

Ερευνα

Τις καταγγελίες των συνδικαλιστών επιβεβαίωσαν στην «Κ» κορυφαίοι αξιωματικοί του Σώματος. Διευκρίνισαν πάντως ότι το φαινόμενο δεν έχει μεγάλη έκταση και το απέδωσαν στην έλλειψη δυνάμεων στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής. «Πρόκειται για 4-5 περιπτώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά στέλεχος του υπουργείου. Το ζήτημα, εξάλλου, απασχόλησε και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο να διατάσσει έρευνα για τα καταγγελλόμενα. Ο κ. Θεοδωρικάκος άλλωστε έχει κατ’ επανάληψη αναφερθεί στο θέμα της αστυνόμευσης, ενώ μία από τις παρεμβάσεις του αφορά ακριβώς σε αυτό: την αύξηση κατά 100 των περιπολιών στην Αττική στη διάρκεια της νύχτας. «Εχει δοθεί εντολή για έλεγχο», σχολίασαν χθες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ειδήσεις σήμερα

Ζεφύρι: Επιχείρηση της ΕΚΑΜ μετά το βίντεο με τους πυροβολισμούς από συμμορίες

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή