Καβάλα: Επεισόδια και συλλήψεις στις εγκαταστάσεις της ENERGEAN KAVALA

Καβάλα: Επεισόδια και συλλήψεις στις εγκαταστάσεις της ENERGEAN KAVALA

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας για Έκθεση σε Κίνδυνο, Ψευδή Καταμήνυση και Συκοφαντική Δυσφήμηση κατά του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων της ENERGEAN KAVALA κατέθεσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ζήτησαν και τη συνδρομή της Αστυνομίας για τους επιτραπεί η είσοδος στον χώρο των εγκαταστάσεων.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν από τρία σημεία εντός των εγκαταστάσεων ENERGEAN KAVALA, μέσα στις οποίες ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 120 εργαζόμενοι, οι οποίοι επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με δύο πυροσβεστικά οχήματα κάνοντας χρήση νερού και αφρού, ενώ κάποιοι εξ αυτών πετούσαν πέτρες και μπουλόνια με χρήση αυτοσχέδιων σφενδόνων.

Η ΕΛ.ΑΣ σημειώνει ότι «προέβησαν σε σκοπούμενη διαρροή υδρόθειου το οποίο είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή και δημόσια υγεία».

Συνελήφθησαν συνολικά δέκα άτομα, ενώ πολλοί εξ αυτών τράπηκαν σε φυγή. Επίσης, πενήντα περίπου συγκεντρωθέντες ανέβηκαν και παραμένουν σε υπερυψωμένο πύργο εντός των εγκαταστάσεων, αρνούμενοι να κατέβουν. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δεν έγινε χρήση χημικών και δεν τραυματίσθηκε κανένας αστυνομικός ή εργαζόμενος.

Η ΕΛ.ΑΣ τονίζει ότι η Πύλη, το διοικητήριο και οι λοιποί χώροι του εργοστασίου παραδόθηκαν στη διοίκηση της εταιρίας που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεκάδες εργαζόμενοι παραμένουν στον πύργο αποσταξεως και ελέγχου, αρνούμενοι να κατέβουν, αν δεν αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις και δεν ελευθερωθούν οι προσαχθέντες. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή