Eξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές στην Αττική – Πώς δρούσε

Eξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές στην Αττική – Πώς δρούσε

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν δύο Γεωργιανοί, ηλικίας 40 και 31 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο ακόμη ομοεθνείς τους

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, σπείρα που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές από σπίτια σε διάφορες περιοχές της βορειανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν, στη Νέα Ιωνία, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, δύο Γεωργιανοί, ηλικίας 40 και 31 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο ακόμη ομοεθνείς τους, ένας 35χρονος και μια 47χρονη, επίσης μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παραβίαση της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και βία κατά υπαλλήλων.

Από την αστυνομική έρευνα αποκαλύφθηκε η δραστηριοποίηση εγκληματικής ομάδας δομημένης και με μεθοδική δράση που συστήθηκε με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες. Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, οι άνδρες της συμμορίας που ήταν και οι φυσικοί αυτουργοί στις κλοπές είχαν ως μέσο τέλεσης των κλοπών όχημα ιδιοκτησίας της 47χρονης, που δεν είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές.

Οι κατηγορούμενοι επιβαίνοντες στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινούνταν τις πρωινές ή βραδινές ώρες σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής, αναζητώντας τις υποψήφιες οικίες προς διάρρηξη. Αφού τις εντόπιζαν, τις κατόπτευαν προκειμένου στη συνέχεια να τις «χτυπήσουν». Αργότερα, εισέβαλαν σε αυτά τα σπίτια και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Στη συνέχεια φρόντιζαν να διοχετεύσουν άμεσα τα κλεμμένα σε ενεχυροδανειστήρια.

Σημειώνεται, ότι έχουν εξιχνιαστεί, έως τώρα, οκτώ περιπτώσεις, ενώ συνεχίζεται η έρευνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή