Δήμος Αθηναίων: Σταθερός ο προϋπολογισμός της πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης

Δήμος Αθηναίων: Σταθερός ο προϋπολογισμός της πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων, τα 211.000 ευρώ δεν αφορούν μόνο στην αμοιβή του τραγουδιστή αλλά στις αμοιβές και το κόστος προετοιμασίας όλης της γιορτής

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανάγκη να στηθεί ένα θέαμα το οποίο θα πληροί τις προδιαγραφές μιας τηλεοπτικά μεταδιδόμενης εκδήλωσης αποδίδει ο δήμος Αθηναίων το κόστος της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας του Σάκη Ρούβα. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του τα 211.000 ευρώ δεν αφορούν μόνο στην αμοιβή του τραγουδιστή αλλά στις αμοιβές και το κόστος προετοιμασίας όλης της γιορτής. «Φέτος, για την προετοιμασία, το σχεδιασμό, το συντονισμό και την υλοποίηση της βραδιάς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς απασχολούνται περισσότεροι από 170 επαγγελματίες και 20 εταιρίες, μέσα σε ένα διάστημα 30 ημερών αναφέρει ο δήμος Αθηναίων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πάρκινγκ του Λυκαβηττού χωρίς την παρουσία κοινού λόγω της πανδημίας όπως και πέρυσι -η ανάλογη εκδήλωση στοίχισε 227.000 ευρώ, σύμφωνα επίσης με την ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων- και θα μεταδοθεί μέσω της ΕΤ όπως γίνεται κάθε χρόνο. «Τα δύο τελευταία χρόνια, λόγω της πανδημίας και των υγειονομικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, η εκδήλωση πραγματοποιείται χωρίς τη συμμετοχή κοινού αποκλειστικά για τηλεοπτική μετάδοση. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος σχεδιάστηκε η παραγωγή ενός μοναδικού καλλιτεχνικού θεάματος, υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών».

Ο δήμος Αθηναίων τονίζει ότι «η κεντρική εορταστική εκδήλωση για την αλλαγή του έτους έχει όλα τα τελευταία χρόνια έναν σταθερό προϋπολογισμό που κυμαίνεται κατά μέσο όρο στις 190 χιλιάδες ευρώ». Το κόστος αυτό αφορά και στις γιορτές που διοργανώνονταν στο Σύνταγμα με την παρουσία κοινού ωστόσο όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση «στον προϋπολογισμό αυτό περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός, το σενάριο, η σκηνοθεσία, η καλλιτεχνική επιμέλεια, οι αμοιβές καλλιτεχνών, ο φωτιστικός σχεδιασμός, η σκηνογραφία, ο απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός, μελέτες και εγκαταστάσεις, όπως και οι αμοιβές προσωπικού για το σύνολο των αναγκαίων υπηρεσιών».

Η εκδήλωση οργανώνεται από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ενώ τη σχετική πρόταση όταν κατατέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Τεχνόπολης καταψηφίστηκε από ολόκληρη την αντιπολίτευση χωρίς όμως να εκφραστεί δημόσια αντίδραση. Σήμερα το πρωί η παράταξη αντικαπιταλιστική Ανατροπή για την Αθήνα εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας «την προκλητική αδιαφορία της δημαρχίας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κόσμος με την ακρίβεια, την ανεργία και την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση».

Στη συνέχεια αντέδρασαν έντονα με ανακοινώσεις τους οι παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη» και «Αθήνα Είσαι Εσύ».

Η παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» τονίζει ότι «για μια ακόμα φορά ο Δήμος Αθηναίων αποδεικνύει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, ενώ ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον δήμαρχο Αθηναίων να ακυρώσει την εκδήλωση.

Από την πλευρά του και ο Παύλος Γερουλάνος, επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ» κατηγόρησε τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη ότι χρησιμοποιεί την Αθήνα για τη δική του προβολή και αναφέρεται στην εκδήλωση της Πρωτοχρονιάς «ως μια γιορτή περιφρόνησης της λογοδοσίας και της διαφάνεια ως προσβολή προς τους πολίτες, τις θυσίες και τη νοημοσύνη τους. Ένα πάρτι που πουλάει στην τηλεόραση μες χρήματα των Αθηναίων, χωρίς καν τους Αθηναίους».

Ειδήσεις σήμερα

«Τεχνόπολη»: Απάντηση για το κόστος της εκδήλωσης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή