Δόμνα Μιχαηλίδου: Νέες αποκαλύψεις για την κακοποίηση παιδιών σε ορφανοτροφείο

Δόμνα Μιχαηλίδου: Νέες αποκαλύψεις για την κακοποίηση παιδιών σε ορφανοτροφείο

Έρευνα σε ορφανοτροφείο για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις αναφορικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε ορφανοτροφείο. Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, γνωστοποίησε ότι ήδη βρίσκονται στο «Παίδων» πέντε παιδιά, που εξετάζονται σωματικά και ψυχολογικά.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κ. Μιχαηλίδου αποκάλυψε ότι η διοίκηση του Ιδρύματος γνώριζε από τον Σεπτέμβριο τις καταγγελίες που υπήρχαν για σεξουαλικές σχέσεις αγοριών 7-11 ετών μπροστά σε εργαζόμενους, καθώς και για τιμωρητικό ξυλοδαρμό παιδιών σε αποθήκη.

Όπως αποκάλυψε έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα και προς το παρόν δεν προκύπτει συμμετοχή εργαζόμενων σε σεξουαλικές πράξεις. «Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν βίντεο, εξελίσσεται εισαγγελική και αστυνομική έρευνα», είπε.

«Ενεργοποιήσαμε την διαδικασία και μεικτά κλιμάκια ελέγχουν όλα τα ιδρύματα, τα παιδιά ελέγχθηκαν ένα-ένα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες Πέμπτη, η κ. Μιχαηλίδου αποκάλυψε ότι όλα ξεκίνησαν από έγγραφη καταγγελία που έγινε για το εν λόγω ίδρυμα. Κατόπιν, από την πλευρά της υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά στην Δικαιοσύνη, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα και σε βάθος ο ενδεδειγμένος έλεγχος, ενώ πάγωσε η κρατική χρηματοδότηση που ελάμβανε η εν λόγω ιδιωτική δομή.

Σύμφωνα με την ίδια, φέρονται στις πράξεις αυτές να «πρωταγωνιστούσαν» τουλάχιστον τέσσερα μικρά παιδιά από όσα φιλοξενούνταν στο ορφανοτροφείο, πολλά κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που είχε κρίνει ως ακατάλληλο το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωναν.

Τα εν λόγω αγόρια έχουν απομακρυνθεί από τη δομή και παρακολουθούνται, ώστε να διαπιστωθεί το ψυχολογικό τραύμα που έχουν υποστεί, αλλά και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να δώσουν τις μαρτυρίες τους για όσα γίνονταν στο ορφανοτροφείο.

Όπως σημείωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου, σε βάρος του ορφανοτροφείου εκκρεμεί ήδη μια έρευνα, μετά απο προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά, καθώς είχε διαπιστωθεί πως φιλοξενούνταν σε αυτό πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες Αρχές, αναφερόμενη μάλιστα και στις παράλογες εξηγήσεις που έδινε για αυτό ο αρμόδιος του ιδρύματος.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή