Τρίτη δόση: Εμβολιασμοί κατ’ οίκον με… ταξί (εικόνες)

Τρίτη δόση: Εμβολιασμοί κατ’ οίκον με… ταξί (εικόνες)

Υγειονομικοί υπάλληλοι έχουν συμφωνία με εταιρία αυτοκινητιστών για μετάβαση στα σπίτια ηλικιωμένων

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην προσπάθεια του εμβολιασμού όσο περισσότερων πολιτών γίνεται, ιδίως των κατάκοιτων και των περιορισμένων στο σπίτι λόγω κινητικών προβλημάτων, οι αρχές υγείας σε όλη τη χώρα μετέρχονται κάθε δυνατού μέτρου για να φτάσουν σε όλους τα ευεργετικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ακόμη και τη συνεργασία με εταιρία ταξί.

Τρίτη δόση: Εμβολιασμοί κατ’ οίκον με… ταξί (εικόνες)-1

Μπορεί η διανομή κατ’ οίκον να διαφέρει από εκείνη των εταιριών delivery φαγητού και καφέ, αλλά και των υπηρεσιών ταχυμεταφορών, αλλά το αγαθό του σωτήριου σκευάσματος μαζί με τους νοσοκόμους που απαιτοπύνταιγια τη διαδικασία φθάνει και πάλι οδικώς στα σπίτια εκείνων που δεν μπορούν να μετακινηθούν ώστε να εμβολιαστούν.

Τρίτη δόση: Εμβολιασμοί κατ’ οίκον με… ταξί (εικόνες)-2

Για τη σύσταση αυτού του κινητού συνεργείου, ελλείψει άλλου μεταφορικού μέσου, οι υγειονομικοί έχουν συνάψει συμφωνία με εταιρία ταξί, σε μια ακόμη απόδειξη της ελληνικής δημιουργικής σκέψης σε καιρό ανάγκης.

Τρίτη δόση: Εμβολιασμοί κατ’ οίκον με… ταξί (εικόνες)-3

Άλλωστε ποιος άλλος ξέρει καλύτερα τους δρόμους της πόλης του από τους ταξιτζήδες, και μπορεί να κινείται άνετα διαθέτοντας παράλληλα και τον απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο για τα σκευάσματα προς μεταφορά και διανομή;

Τρίτη δόση: Εμβολιασμοί κατ’ οίκον με… ταξί (εικόνες)-4

Άλλες λύσεις που εφαρμόζονται είναι η χρήση δημοτικών οχημάτων, ή η μετάβαση με τα πόδια στα σπίτια των ηλικιωμένων, όπου αυτό είναι εφικτό για τους υγειονομικούς.

Στόχος είναι η χορήγηση τόσο των πρώτων δόσεων όσο (και κυρίως) των ενισχυτικών για τους χιλιάδες συμπολίτες που αδυνατούν να μεταβούν σε εμβολιαστικά κέντρα, για οποιονδήποτε λόγο, όπως η 74χρονη Ελένη Λουκά: «Κανονικά θα πήγαινα [στο εμβολιαστικό κέντρο], αλλά έχω τρομερούς πόνους και δεν μπορώ καν να καθίσω σε αυτοκίνητο», λέει η κάτοικος του Χαλανδρίου στο πρακτορείο Associated Press.

Τρίτη δόση: Εμβολιασμοί κατ’ οίκον με… ταξί (εικόνες)-5

«Απλώς κάνω ό,τι μου λένεοι γιατροί, λαμβάνω τα εμβόλια και τα χάπια μου», προσθέτει, λίγο μετά τη λήψη της ενισχυτικής της δόσης.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, δεύτερης μέρας των Χριστουγέννων, είχαν ολοκληρωθεί οι χορηγήσεις ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά τις Covid-19 σε 3.202.484 πολίτες.

Τρίτη δόση: Εμβολιασμοί κατ’ οίκον με… ταξί (εικόνες)-6

Οι πολίτες άντω των 60 ετών πρέπει ως τις 16 Ιανουαρίου να λάβουν και την ενισχυτική τους δόση αν έχουν παρέλθει πάνω από επτά μήνες από τη δεύτερη, διαφορετικά αντιμετωπίζουν πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως. Ωστόσο άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα μπορούν να εξαιρεθούν.

Όπως τονίζει η γιατρός Ευγενία Παπαδήμα, που έκανε και το εμβόλιο στην κα Λουκά, λέει ότι οι άνθρωποι αυτοί που είναι κατάκοιτοι συνήθως έχουν και υποκείμενα νοσήματα και είναι εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό.

Τρίτη δόση: Εμβολιασμοί κατ’ οίκον με… ταξί (εικόνες)-7

«Με τη μετάλλαξη Όμικρον να έρχεται, πρέπει να τους εμβολιάσουμε όλους, και για τους ανθρώπους που πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους έχουμε τη λύση», λέει: «Με το τοπικό μας πρόγραμμα εμβολιασμών έχουμε επιτύχει πρόσβαση σε περίπου 100 άτομα ήδη, και αυτό μας ευχαριστεί πολύ».

Με πληροφορίες από: Associated Press, emvolio.gov.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή