Νέα μέτρα: Ανακοινώσεις Πλεύρη το απόγευμα – Μητσοτάκης: Οι ειδικοί θα μας υποδείξουν τον χρόνο εφαρμογής

Νέα μέτρα: Ανακοινώσεις Πλεύρη το απόγευμα – Μητσοτάκης: Οι ειδικοί θα μας υποδείξουν τον χρόνο εφαρμογής

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το απόγευμα της Δευτέρας θα γίνουν οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, σχετικά με τα νέα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας. 

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, ο κ. Πλεύρης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή πριν την Πρωτοχρονιά, εφόσον κριθεί αναγκαίο, όπως είχε πει. 

«Η κυβέρνηση θα πάρει τα μέτρα που είναι απαραίτητα και τα οποία θα υποδείξουν οι ειδικοί ώστε να μπει φρένο στην εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους Όμικρον», ανέφερε, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Βγαίνουμε από το τέταρτο κύμα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να πάρουμε τα μέτρα που ειναι απαραίτητα και θα μας υποδείξουν οι ειδικοί» επεσήμανε ο πρωθυπουργός, ενώ ως προς την έναρξη εφαρμογής των μέτρων είπε: «Ο χρόνος θα καθοριστεί από αυτούς. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να τα πάρουμε μετά την Πρωτοχρονιά, αλλά αναμένουμε δικές τους υποδείξεις έτσι ώστε για να φρενάρουμε – όσο είναι εφικτό την εξάπλωση της Όμικρον και να μπορέσει να πάρει το ΕΣΥ κάποιες ανάσες».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι «είμαστε σε μία φάση αποκλιμάκωσης ως προς τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και σταδιακής μείωσης της πίεσης στις ΜΕΘ». Όπως είπε, η εξέλιξη αυτή, «μας δίνει μικρά περιθώρια χρόνου να ετοιμάσουμε τις άμυνές μας απέναντι στη μετάλλαξη».

Τα παραπάνω παραπέμπουν σε «παράθυρο» εφαρμογής με άμεσο ορίζοντα, δηλαδή πριν την Πρωτοχρονιά. Σε κάθε περίπτωση, μένει να φανεί ποια θα είναι η εισήγηση της επιτροπής. 

Στο επίκεντρο η διασκέδαση

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο, δεύτερο πακέτο μέτρων θα περιλαμβάνει περιορισμούς στην διασκέδαση, καθώς επί τάπητος έχει τεθεί η πρόταση για απαγόρευση ορθίων πελατών και η απαγόρευση μουσικής (μέτρο που ενδεχομένως θα επηρεάσει και την εστίαση στην οποία υπάρχει μουσική, ειδικά ζωντανή). Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο παρέμβασης στο ωράριο λειτουργίας, με τα μαγαζιά να κλείνουν στις 23:00 ή 12 τα μεσάνυχτα.

Επέκταση τηλεργασίας – Δύο σενάρια για τα γήπεδα 

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται μέτρο επέκτασης της τηλεργασίας. Πληροφορίες κάνουν λόγο για άμεση θα είναι η επαναφορά του μέτρου στο 50% του προσωπικού όπου αυτό είναι εφικτό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μέτρο που -όπως τονίζεται- θα συμβάλει και στην αποσυμφόρηση των ΜΜΜ.

Τσακρής: Στο 70% η «Όμικρον» στην Αττική

Η νέα μετάλλαξη Ομικρον δεν θα επικρατήσει, έχει ήδη κυριαρχήσει, τουλάχιστον στην Αττική, ανέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) Αθανάσιος Τσακρής.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3, ο κ. Τσακρής ανέφερε ότι, την τελευταία εβδομάδα σε δείγματα που ελήφθησαν από την Αττική, αποδεικνύεται ότι τα ποσοστά της παραλλαγής «Ομικρον» στην κοινότητα είναι πλέον στο 70%. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι εμβολιασμένοι με τρίτη δόση που νόσησαν είχαν πολύ ήπια συμπτώματα, σε σχέση μετα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί. 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή