Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον αντιεμβολιαστή που κόλλησε για να πάρει πιστοποιητικό

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον αντιεμβολιαστή που κόλλησε για να πάρει πιστοποιητικό

Μετέδωσε τον ιό στη μητέρα του που πέθανε

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να διερευνηθεί καταγγελία για ανεμβολίαστο άνδρα, ο οποίος φέρεται να μην τηρούσε τα μέτρα για τον κορωνοϊό προκειμένου να νοσήσει και να πάρει ανάλογο πιστοποιητικό, αλλά τελικά κόλλησε τη μητέρα του, η οποία και κατέληξε.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης θα ζητήσει από την αστυνομία να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παραβίασης των μέτρων πρόληψης ασθενειών και της έκθεσης, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο αλλά και βαριά σωματική βλάβη.

Παράλληλα θα ερευνηθεί η τυχόν ευθύνη γιατρού, ο οποίος φέρεται να συμβούλευε γιο και μητέρα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, o αντιεμβολιαστής, κόλλησε πριν από περίπου έναν μήνα και εν αγνοία του μετέδωσε τον ιό στη μερικώς εμβολιασμένη ηλικιωμένη μητέρα του. Σημειώνεται ότι ο άνδρας πίστευε ότι ο νέος κορωνοϊός είναι μία απλή γρίπη.

Mετά από μερικές μέρες η ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όταν ο κορεσμός του οξυγόνου της έπεσε στο 75, και διαγνώστηκε με οξεία πνευμονία. Ωστόσο, κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού, ενώ ο γιος της συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τους πνεύμονές του, με αποτέλεσμα να χρειάζεται οξυγόνο σε καθημερινή βάση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, voria.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή