Bild: H Βαλεντίνα από την Εύβοια χαμογελάει ξανά

Bild: H Βαλεντίνα από την Εύβοια χαμογελάει ξανά

«Η φωτογραφία της έκανε τον γύρο του κόσμου. Ανεξάρτητα από το τι είδαν τα μάτια της τον Αύγουστο, ανεξάρτητα από το πώς ένιωθε τότε η μικρή της καρδιά, η Βαλεντίνα σήμερα χαμογελά»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μικρή Βαλεντίνα από την Εύβοια, η φωτογραφία της οποίας κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών έκανε τον γύρο του κόσμου, έχει ως κύριο θέμα ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Bild.

«Η φωτογραφία της έκανε τον γύρο του κόσμου. Ανεξάρτητα από το τι είδαν τα μάτια της τον Αύγουστο, ανεξάρτητα από το πώς ένιωθε τότε η μικρή της καρδιά, η Βαλεντίνα σήμερα χαμογελά».

Bild: H Βαλεντίνα από την Εύβοια χαμογελάει ξανά-1
Φωτ. George Moutafis / Bild

Το ρεπορτάζ γράφει : «Πριν από σχεδόν πέντε μήνες, κατά τη διάρκεια των μεγάλων δασικών πυρκαγιών στην Εύβοια, η τότε τρίχρονη έγινε σύμβολο. Μια φωτογραφία δείχνει πώς κάθεται στο αυτοκίνητο της μητέρας της και γέρνει έξω από το παράθυρο, απελπισμένη, με λυπημένα μάτια . Οι φλόγες από τις οποίες πρέπει να φύγουν εκείνη και η οικογένειά της υψώνονται στο βάθος. Μόνο ο μπαμπάς της, ο Γιάννης, έμεινε πίσω προσπαθώντας να σώσει το σπίτι του. Η εικόνα της κόρης του να τρέπεται σε φυγή από τη φωτιά συγκίνησε και έμεινε αξέχαστη».

Το άρθρο στη συνέχεια σημειώνει τις ανησυχίες της μητέρας της για το τι άφησε η καταστροφή αυτή στη μνήμη της μικρής Βαλεντίνας. Φαίνεται πάντως να επικεντρώνεται στο γεγονός ότι ο πατέρας της έσωσε το σπίτι και «…η Βαλεντίνα δεν το βάζει κάτω. Τρέχει μέσα στο σπίτι, χορεύει, μιλάει για τις καλοκαιρινές της διακοπές δίπλα στη θάλασσα. Αγκαλιάζει τους πάντες, μας έφερε τα παιχνίδια της να παίξουμε. Και φωτίζει τη ζωή της οικογένειάς της».

Πηγή: DW

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή