Κορωνοϊός: Μείωση καραντίνας στις 5 ημέρες για ασυμπτωματικούς

Κορωνοϊός: Μείωση καραντίνας στις 5 ημέρες για ασυμπτωματικούς

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μείωση της διάρκειας της καραντίνας στις πέντε ημέρες, από δέκα, για όσους νοσούν από κορωνοϊό και δεν εμφανίζουν συμπτώματα αποφασίστηκε σε σύσκεψη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων στο υπουργείο Υγείας

Άμεσα αναμένεται ανακοίνωση με περισσότερες λεπτομέρειες.  

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη απόφαση ελήφθη και στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσαν χθες τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Σύμφωνα με αυτή, μετά το πέρας των πέντε ημερών σε απομόνωση, θα πρέπει να φορούν μάσκα για άλλες πέντε ημέρες, εφόσον βρίσκονται κοντά σε άλλους ανθρώπους.

Επιπλέον, το νέο πλαίσιο στις ΗΠΑ προβλέπει πως όσοι έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα αν εκτεθούν στον κορωνοϊό, αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες μετά την έκθεσή τους.

Αύριο οι αποφάσεις για τα μέτρα 

Σε κάθε περίπτωση, στη σημερινή σύσκεψη στο υπ. Υγείας δεν τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα των μέτρων και ο χρόνος της εφαρμογής τους.

Επ΄αυτού θα υπάρξει νέα συνεδρίαση αύριο που θα διαμορφώσει και το πλαίσιο των αποφάσεων, για το αν τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή στις 3 Ιανουαρίου ή νωρίτερα. 

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, πάντως, σήμερα θα κινηθεί δεδομένα σε επίπεδα – ρεκόρ, μιας και εκτιμάται ότι θα αγγίξει τις 20.000. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή