Καιρός: Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα έως την Πέμπτη

Καιρός: Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα έως την Πέμπτη

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έως και αύριο, Πέμπτη, θα συνεχιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που καταγράφονται από σήμερα το πρωί σε περιοχές της χώρας. Αξιόλογες βροχοπτώσεις έχουν εκδηλωθεί έως το πρωί σε περιοχές της Θράκης και της Κρήτης και κυρίως σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου. 

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 09:30 το πρωί.

Καιρός: Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα έως την Πέμπτη-1

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία meteo, τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα συνεχιστούν για το υπόλοιπο της ημέρας. 

Τις βραδινές ωστόσο ώρες ο καιρός στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα θα παρουσιάσει επιδείνωση με περαιτέρω ένταση των φαινομένων, τα οποία υπάρχει πιθανότητα να επηρεάσουν και τμήματα των Κυκλάδων.

Την Πέμπτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου στα Δωδεκάνησα και σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου, φαινόμενα που προοδευτικά θα επηρεάσουν σημαντικά και την Κρήτη.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται το Καστελόριζο. Επισημαίνεται ότι κατά τόπους οι όγκοι των βροχοπτώσεων είναι δυνατό να προκαλέσουν πλημμυρικά επεισόδια.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή του αθροιστικού υετού (βροχές/καταιγίδες) για το διήμερο Τετάρτη 29/12 – Πέμπτη 30/12, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Καιρός: Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα έως την Πέμπτη-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή