Κορωνοϊός: Ερωτηματικά για το άνοιγμα των σχολείων

Κορωνοϊός: Ερωτηματικά για το άνοιγμα των σχολείων

Υπέρ των διά ζώσης μαθημάτων το υπουργείο Παιδείας, ενώ οι πανεπιστημιακοί θεωρούν ότι θα πρέπει να αποφασιστεί η λειτουργία των ΑΕΙ εξ αποστάσεως.

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη γραμμή ότι οι εκπαιδευτικές δομές θα ανοίξουν διά ζώσης τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου εμμένει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, παρότι είναι σαφές πως η αναμενόμενη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε μαθητές και φοιτητές θα δημιουργήσει νέα δεδομένα, που πιθανόν να καταστήσουν αναγκαστική την τηλεκπαίδευση.

Ενδεικτικά, χθες η κ. Ζέττα Μακρή, υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, επανέλαβε (ΑΝΤ1) ότι τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου. Βεβαίως, όπως δήλωσε, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το πρωτόκολλο και να μειωθεί το ποσοστό κρουσμάτων σε μαθητές πάνω από το οποίο ένα τμήμα θα περνάει στην τηλεκπαίδευση. Το ισχύον πρωτόκολλο είναι 50%+1 των μαθητών. Η κ. Μακρή επανέλαβε επίσης την πάγια θέση του υπουργείου πως για όποια απόφαση θα εξετασθεί το πλαίσιο των δεδομένων που θα ισχύουν τότε και ότι θα πρέπει να έχει προηγηθεί εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Φίλης επιτέθηκε στην ηγεσία του υπουργείου –μίλησε για «μάγους που παριστάνουν τους επιδημιολόγους»– και ζήτησε «να συνεδριάσει –και να συνεδριάζει τακτικά– η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με την παρουσία έγκυρων επιστημόνων, προκειμένου αφενός να υπάρξει ενημέρωση και λήψη των σωστών αποφάσεων, αφετέρου η λειτουργία των σχολείων, αγαθό που πρέπει να διαφυλαχθεί, να γίνει με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και εμπιστοσύνη της κοινωνίας».

Ιδια θέση με ό,τι δηλώνει για την επανέναρξη των σχολείων έχει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία διά ζώσης των ΑΕΙ. Ωστόσο, πανεπιστημιακοί που μίλησαν χθες στην «Κ» θεωρούν ότι καθώς πολλά κρούσματα καταγράφονται στην ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών, αναγκαστικά θα πρέπει να αποφασιστεί η λειτουργία των ΑΕΙ εξ αποστάσεως. Μάλιστα υπάρχουν πανεπιστημιακοί που δηλώνουν ότι εκείνοι θα κάνουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως, ενώ υπέρ της τηλεκπαίδευσης λειτουργεί το ότι ο χρόνος των μαθημάτων που απομένει μέχρι τον Φεβρουάριο και την έναρξη των εξετάσεων του χειμερινού εξαμήνου είναι μικρός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή