Παρίστανε τη γιατρό και υποσχόταν θεραπεία αντί 3.000 ευρώ

Παρίστανε τη γιατρό και υποσχόταν θεραπεία αντί 3.000 ευρώ

Απάτη από ιδιοκτήτρια ψιλικατζίδικου που παρίστανε τη γιατρό - Υποσχόταν ειδικά φάρμακα για την COVID-19

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν διέθετε πτυχίο Ιατρικής, παρά μόνον μια πιστοποίηση ότι ήταν βοηθός νοσηλευτή, ένα επάγγελμα το οποίο ποτέ δεν είχε ασκήσει. Κι όμως, η 47χρονη ιδιοκτήτρια ψιλικατζίδικου στη Θεσσαλονίκη παρίστανε την αναισθησιολόγο και υποστήριζε ότι είχε γνωριμίες και διασυνδέσεις στα νοσοκομεία της πόλης. Κατόρθωσε να αποσπάσει 3.000 ευρώ από τους συγγενείς δύο ασθενών COVID-19 υποσχόμενη ότι θα τους εξασφαλίσει η ίδια φαρμακευτική αγωγή για πλήρη ίαση από τη νόσο ή κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Εις βάρος της 47χρονης έχει σχηματιστεί δικογραφία για απάτη. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έφτασαν στα ίχνη της έπειτα από καταγγελία που είχε γίνει στα τέλη Νοεμβρίου από συγγενή άλλου ασθενούς, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αγιος Παύλος». Η ιδιοκτήτρια του ψιλικατζίδικου φέρεται να είχε προσεγγίσει τη σύζυγό του ζητώντας χρήματα για να παρακάμψει τη λίστα αναμονής και να βρει μία κλίνη σε μονάδα εντατικής θεραπείας για τον πατέρα της. Είχε παρουσιαστεί και τότε ως υγειονομικός, επιταγμένη γιατρός και ζητούσε 3.500 ευρώ. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στον διοικητή του νοσοκομείου και εκείνος ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές.

Απέσπασε χρήματα από συγγενείς ασθενών στη Θεσσαλονίκη για να παρακάμψει τη λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

Την ίδια τακτική φαίνεται πως ακολούθησε η 47χρονη και με άλλους συγγενείς ασθενών. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πώς τους εντόπισε και τους προσέγγισε. Ισχυρίστηκε ότι μπορούσε να διαθέσει για τους νοσούντες συγγενείς τους εξειδικευμένα φάρμακα κατά της COVID-19, «τα οποία δεν δίνουν οι γιατροί των νοσοκομείων». «Στην απόγνωσή του δυστυχώς κάποιος μπορεί να πιστέψει οτιδήποτε», λέει στην «Κ» ο Οδυσσέας Κάτσακας, διοικητής στο νοσοκομείο «Αγιος Παύλος». Ο ίδιος προτρέπει σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι ασθενείς ή οι οικείοι τους να επικοινωνούν άμεσα με τις αρμόδιες αρχές ή με τα νοσοκομεία και να καταγγέλλουν παρόμοιες απόπειρες προσέγγισης από επιτηδείους.

Η δράση της 47χρονης προστίθεται στον μακρύ κατάλογο της νέας παραβατικότητας, όπως αυτή διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Εκμεταλλευόμενοι την άγνοια, την ανασφάλεια και τον φόβο των πολιτών, κάθε λογής απατεώνες προσπαθούν να τους παραπλανήσουν. Συστηματικοί διακινητές ψευδών ειδήσεων και αντιεπιστημονικών θεωριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεσάζοντες που διέθεταν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, και διακινητές ελαττωματικών μέσων ατομικής προστασίας έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές σε διαφορετικά πανδημικά κύματα. Στα μέσα Δεκεμβρίου συνελήφθη από την Αμεση Δράση ένας 45χρονος τοξικομανής προτού εμβολιαστεί έναντι αμοιβής για λογαριασμό άλλου ατόμου στην Αγία Βαρβάρα.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης. Το ίδιο κόλπο φέρεται να είχε προσπαθήσει να εφαρμόσει και μια τοξικομανής στο νοσοκομείο Λοιμωδών, αλλά κατάφερε να διαφύγει μόλις έγινε αντιληπτή από τους υγειονομικούς.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή