Παυλάκης για «Όμικρον»: Με κορύφωση στα μέσα Ιανουαρίου, δεν είναι σοφό να ανοίξουν τα σχολεία

Παυλάκης για «Όμικρον»: Με κορύφωση στα μέσα Ιανουαρίου, δεν είναι σοφό να ανοίξουν τα σχολεία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηχηρό «καμπανάκι» για την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον έκρουσε ο γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας για καθολική υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, ενώ, παράλληλα, τόνισε ότι με την κατάσταση που διαμορφώνεται «δεν είναι σοφό να ανοίξουν τα σχολεία».

«Το τσουνάμι τώρα αρχίζει. Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα», τόνισε ο κ. Παυλάκης, χαρακτηρίζοντας τοξικό να λέμε ότι τελειώνει η πανδημία.

Ακόμα και όσοι έχουν νοσήσει μπορεί να ξανακολλήσουν, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι χρειάζεται μαζικός και υποχρεωτικός εμβολιασμός για να μπει τέλος στην πανδημία. 

«Όσο πιο νωρίς παίρνονται τα μέτρα, τόσο πιο ήπια είναι όπως συμβαίνει με τις πυρκαγιές», είπε ακόμη, υποστηρίζοντας πως  η χώρα μας θα μπορούσε να αποφύγει το τσουνάμι, εάν είχαμε πάρει μέτρα από το φθινόπωρο.

«Προσπαθούμε να σβήσουμε τη φωτιά με νεροπίστολο έχοντας απέναντι τον ιό με πολυβόλο. Τα μέτρα πρέπει να είναι ανάλογα της απειλής», υπογράμμισε.  

«Εαν το τσουνάμι κορυφωθεί στα μέσα Ιανουαρίου εκτίμησε ότι δεν είναι σοφό να ανοίξουν τα σχολεία», υποστήριξε ως προς την επανεκκίνηση των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Όμικρον και διαγνωστικά τεστ – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Στις συμπληγάδες Όμικρον και Δέλτα ο πλανήτης

Κορωνοϊός: Ο εφιάλτης των 28.828 νέων λοιμώξεων

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή