Πιερρακάκης: Εντός μηνών στα κινητά το δίπλωμα οδήγησης και η ταυτότητα και για άλλες υπηρεσίες

Πιερρακάκης: Εντός μηνών στα κινητά το δίπλωμα οδήγησης και η ταυτότητα και για άλλες υπηρεσίες

Περίπου 608.000 πολίτες έχουν «κατεβάσει» εντός 48 ωρών το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας στα κινητά τους τηλέφωνα, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 608.000 πολίτες έχουν «κατεβάσει» εντός 48 ωρών το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας στα κινητά τους τηλέφωνα, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε ότι η ταυτότητα στην εφαρμογή Covid Free GR Wallet χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την ταυτοποίηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και συμπλήρωσε πως οι πολίτες θα έχουν εντός λίγων μηνών τη δυνατότητα να διαθέτουν την ταυτότητα στο κινητό τους και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες.

«Στοχεύουμε στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022 να έχουμε το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της δουλειάς, σίγουρα πριν από το Πάσχα θα έχουμε δει αυτές τις μεταβολές σε ό,τι αφορά στη νέα ταυτότητα και σε ό,τι αφορά στο δίπλωμα οδήγησης», υπογράμμισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως σημείωσε, «εξ αρχής έχουμε μία στρατηγική για τα στοιχεία της ταυτότητάς μας βήμα βήμα να περνάνε στη νέα ψηφιακή εποχή. Λόγω COVID-19 έγινε πιο έντονη η ανάγκη, καθώς ταυτόχρονα με το πιστοποιητικό εμβολιασμού καλούμαστε να δείξουμε και τα στοιχεία της ταυτότητάς μας, οπότε προέκυψε μία ειδική ανάγκη».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι οι ψηφιακές συναλλαγές θα ξεπεράσουν τις 500.000.000 το 2021 λέγοντας πως «το ελληνικό Δημόσιο μπορεί να μεταρρυθμιστεί και να αλλάξει. Δεν είμαστε εγκλωβισμένοι σε μία κατάσταση που λέμε δεν γίνεται το ένα, δεν γίνεται το άλλο. Τα 500.000.000 είναι βατήρας, δεν είναι ταβάνι».

Ειδήσεις σήμερα

Νέες οδηγίες για καραντίνα κρουσμάτων και στενών επαφών

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει από σήμερα για εστίαση και διασκέδαση – Αναλυτικά η ΚΥΑ

Όμικρον και διαγνωστικά τεστ – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κορωνοϊός: Ο εφιάλτης των 28.828 νέων λοιμώξεων

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή