Κορωνοϊός – Βατόπουλος: Ρεαλιστικό σενάριο η «Όμικρον» να σηματοδοτήσει το τέλος της πανδημίας

Κορωνοϊός – Βατόπουλος: Ρεαλιστικό σενάριο η «Όμικρον» να σηματοδοτήσει το τέλος της πανδημίας

Μεγάλη προσοχή στις οικογενειακές συγκεντρώσεις συνέστησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ενώ σημείωσε ότι οι υπερήλικες με χρόνιο πρόβλημα καλό θα ήταν να μην παραβρεθούν

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη προσοχή στις οικογενειακές συγκεντρώσεις συνέστησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ενώ σημείωσε ότι οι υπερήλικες με χρόνιο πρόβλημα καλό θα ήταν να μην παραβρεθούν.

Ο καθηγητής, μιλώντας στο μεσημαριανό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, υπογράμμισε πως όσοι συγκεντρωθούν στο ρεβεγιόν να έχουν κάνει να έχουν κάνει και τις τρεις δόσεις, ράπιντ/σελφ τεστ ανήμερα ή την Παρανομή.

«Η πανδημία είναι εδώ και όπλα μας είναι ο εμβολιασμός και τα φαρμακευτικά μέσα» πρόσθεσε, ενώ χαρακτήρισε ρεαλιστικό σενάριο η Όμικρον να σηματοδοτήσει το τέλος της πανδημίας. Τόνισε επίσης ότι «θα έχουμε πάρα πολλά κρούσματα και άρα θα αυξηθεί η ανοσία, το θέμα είναι να μην οδηγήσουν σε πάρα πολλούς θανάτους»

«Μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα τελειώσει, αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, τόνισε ότι είναι σωστά αλλά εξαρτάται από την αποδοχή και πως θα εφαρμοστούν: «Είναι ρεαλιστικά, θα τα αποδεχτεί ο κόσμος και θα προχωρήσουμε».

Για τα σχολεία, παρέπεμψε στην συνεδρίαση των ειδικών την ερχόμενη εβδομάδα.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή