Καιρός – Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Τοπικές βροχές και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Καιρός – Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Τοπικές βροχές και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Tην Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, φαινόμενα που το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με το meteo, αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά και νότια θα είναι πυκνότερες, δίνοντας τοπικές βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά, αλλά μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 13, στην Ήπειρο από 1 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 0 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν ανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 7-8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα, αλλά μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 6-7 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή