ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση κατάληψης στο Βιολογικό ΑΠΘ

Στον χώρο που λειτουργούσε το λεγόμενο «Στέκι του Βιολογικού» πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες για τη δημιουργία ενοποιημένης Βιβλιοθήκης της Σχολής Θετικών Επιστημών

Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση κατάληψης στο Βιολογικό ΑΠΘ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κατάληψης που υπάρχει επί 34 χρόνια στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του πανεπιστημίου, τη στιγμή που συνεργεία πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί εργασίες κατεδάφισης μέσα στο κτίριο.

Στον χώρο που λειτουργούσε το λεγόμενο «Στέκι του Βιολογικού» πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες για τη δημιουργία ενοποιημένης Βιβλιοθήκης της Σχολής Θετικών Επιστημών, που θα εξυπηρετεί 5.000 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και 350 μέλη του διδακτικού προσωπικού κι έχει προϋπολογισμό 1,3 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα είχε πραγματοποιηθεί καταδρομική επίθεση στο κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου από ομάδα 30 κουκουλοφόρων που είχαν γράψει στους ορόφους του κτιρίου συνθήματα υπέρ της συγκεκριμένης κατάληψης και απειλητικά μηνύματα για τις πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr