Κορωνοϊός – Καπραβέλος: Αγωνιζόμασταν όλη νύχτα για να σώσουμε τη 16χρονη

Κορωνοϊός – Καπραβέλος: Αγωνιζόμασταν όλη νύχτα για να σώσουμε τη 16χρονη

«Κάθε σύμπτωμα πλέον θα πρέπει να το παίρνουμε σοβαρά υπόψη, ακόμα κι αν το τεστ αντιγόνου βγει αρνητικό», δήλωσε ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κάθε σύμπτωμα πλέον θα πρέπει να το παίρνουμε σοβαρά υπόψη, ακόμα κι αν το τεστ αντιγόνου βγει αρνητικό», δήλωσε ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, περιγράφοντας τη μάχη που δόθηκε ώστε να κρατηθεί στη ζωή η 16χρονη με κορωνοϊό.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί της Πρωτοχρονιάς, ανέφερε ότι «δεν περιμέναμε στο τέλος του 2021 να βρισκόμαστε σε αυτή την έκτακτη κατάσταση», προσθέτοντας ότι είναι μεγάλη η πίεση στο σύστημα υγείας, καθώς και ότι οι ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου είναι γεμάτες. 

Ως προς τη 16χρονη, είπε ότι «αγωνιζόμασταν όλη τη νύχτα να σώσουμε το κοριτσάκι που ήρθε με κορωνοϊό και διασωληνώθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση. Από το σπίτι ήρθε, δυστυχώς τρία τεστ αντιγονικά βγαίνανε αρνητικά, οι συνάδελφοι γιατροί δυστυχώς υποτίμησαν την κατάσταση».

Όπως υπογράμμισε, «θα πρέπει, εφόσον υπάρχουν συμπτώματα να ανησυχούμε και να προστρέχουμε τους γιατρούς», ενώ δήλωσε ότι το κορίτσι ήταν στα πρόθυρα ανακοπής. «Ο αγώνας ξεκίνησε από το τμήμα επειγόντων περιστατικών, δυσκολευτήκαμε όλη τη νύχτα να το φέρουμε σε μια ισορροπία, ευτυχώς αντέδρασε στις θετικές πιέσεις και στους αναπνευστήρες που χρησιμοποιήσαμε, ήδη είναι σε καλύτερη κατάσταση, όμως μας έκανε εντύπωση το γεγονός, φοβηθήκαμε ότι ήταν η Όμικρον, είναι η Δέλτα».

«Είναι σε καλύτερη κατάσταση, αντέδρασε στη θεραπεία. Όταν ένα παιδί 16 χρονών κινδυνεύει, κινδυνεύει όλη η χώρα. Δυστυχώς δεν ήταν εμβολιασμένο το παιδί» διευκρίνισε ο κ. Καπραβέλος.  

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή