Σχολεία: Αύριο στις 14:00 η συνεδρίαση της Επιτροπής και ανακοινώσεις από Πλεύρη – Κεραμέως

Σχολεία: Αύριο στις 14:00 η συνεδρίαση της Επιτροπής και ανακοινώσεις από Πλεύρη – Κεραμέως

Η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, ωστόσο για την ασφαλή επανέναρξη των μαθημάτων στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκεται το αυξημένο testing

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της κυβέρνησης και αύριο στις 14:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση των ειδικών και αμέσως μετά θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, ωστόσο για την ασφαλή επανέναρξη των μαθημάτων στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκεται το αυξημένο testing, ενώ τέθηκε και το σενάριο για τη διενέργεια rapid test, αν και φαίνεται να «υποχωρεί». 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται να αυξηθούν από δύο σε τρία τα self test που γίνονται εβδομαδιαίως στους μαθητές, ενώ εξετάζεται και η αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων αναφορικά με το πότε θα κλείνει ένα τμήμα ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, προκρίνεται ενδεχόμενη αύξηση των τεστ, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί αν θα διενεργούνται σε 24ωρη ή 48ωρη βάση. 

Επιπλέον, αλλαγές αναμένονται και στα πρωτόκολλα που αφορούν τις περιπτώσεις κρουσμάτων. Όπως είχε γράψει η «Κ», αναμένεται να μειωθεί στο 30% (από 50%) το ποσοστό κρουσμάτων σε μια τάξη, προκειμένου να εισέλθει σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης. 

Παράλληλα, σε περίπτωση κρούσματος είναι πιθανό να υποβάλλονται σε τεστ όλοι μαθητές και όχι μόνο οι στενές επαφές τους, όπως ισχύει έως τώρα.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή