Οι έρευνες για την απαγωγή του Γ. Κυπαρίσση

Οι έρευνες για την απαγωγή του Γ. Κυπαρίσση

Μαίνεται το θρίλερ της απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 29ης Δεκεμβρίου, κοντά στο σπίτι του στο Ντράφι.

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαίνεται το θρίλερ της απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 29ης Δεκεμβρίου, κοντά στο σπίτι του στο Ντράφι. Ο 40χρονος απήχθη ενώ επέστρεφε από ταβέρνα στην περιοχή των Ανω Λιοσίων. Τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, και όπως προέκυψε είχαν κλαπεί ήδη από το 2020, βρέθηκαν μερικές ώρες μετά την αρπαγή καμένα στα Σπάτα.

Αρμόδια πηγή που μίλησε στην «Κ» υπό τον όρο της ανωνυμίας επιβεβαίωσε ότι οι απαγωγείς ζήτησαν λύτρα 1 εκατομμυρίου ευρώ για να απελευθερώσουν τον 40χρονο. Είπε ακόμα ότι οι δράστες έκαναν γνωστή την οικονομική απαίτησή τους σε επικοινωνία τους μέσω της εφαρμογής Viber με τον αδελφό του θύματος, ήδη από τη νύχτα της αρπαγής και ενώ ο τελευταίος βρισκόταν στα γραφεία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Νεότερες πληροφορίες της «Κ» ωστόσο αναφέρουν ότι πλην της πρώτης επικοινωνίας, οι απαγωγείς δεν έχουν έκτοτε επικοινωνήσει εκ νέου με την οικογένεια του επιχειρηματία. Μάλιστα, το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποίησαν στην πρώτη και μοναδική, όπως προκύπτει, επαφή τους με τους οικείους του 40χρονου παραμένει έκτοτε απενεργοποιημένο.

Το αρχικό αίτημα για λύτρα ενός εκατ. ευρώ και η σιγή των δραστών λόγω της άμεσης ανάμειξης της αστυνομίας.

Υπήρξε η εκτίμηση ότι οι απαγωγείς θα επεδίωκαν νεότερη επικοινωνία τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, όταν λόγω φόρτου του δικτύου από τις ανταλλαγές ευχών θα ήταν δυσκολότερο να εντοπιστεί το στίγμα του κινητού. Τελικά, η αναμενόμενη επικοινωνία δεν έγινε. Ορισμένες πηγές ενημέρωσης αποδίδουν τη σιγή των απαγωγέων στην ενόχλησή τους για την άμεση ανάμειξη της αστυνομίας στις έρευνες. Σύμφωνα μ’ αυτή την εκδοχή, επέλεξαν να διακόψουν τη διαπραγμάτευση προκειμένου να δυσχεράνουν τις έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό τους. Αλλες πηγές αποδίδουν τη σιγή των απαγωγέων σε παιχνίδι τακτικής προκειμένου να υποχρεώσουν την οικογένεια του 40χρονου Γιώργου Κυπαρίσση να ενδώσει στον εκβιασμό καταβάλλοντας λύτρα ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Στελέχη του αρμόδιου τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών που ρωτήθηκαν σχετικά, δήλωσαν ότι προς το παρόν δεν μετέχουν στην έρευνα για τον εντοπισμό των απαγωγέων καθώς σ’ αυτή τη φάση προέχει η απελευθέρωση του 40χρονου. Διευκρίνισαν ακόμα ότι τυχόν ανάμειξή τους στην έρευνα σ’ αυτή τη φάση της απαγωγής θα μπορούσε να έχει οδυνηρά αποτελέσματα και πρόσθεσαν ότι πληροφορίες ικανές να οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών πιθανόν θα παράσχει ο ίδιος ο Γιώργος Κυπαρίσσης, όταν αφεθεί ελεύθερος. Ο 40χρονος επιχειρηματίας είναι μαζί με τον αδελφό του ιδιοκτήτες επιχείρησης εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων με έδρα το Μενίδι. Κατέχουν σημαντικό μερίδιο της αγοράς μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, με τον 40χρονο να δημοσιοποιεί στους λογαριασμούς του στα social media φωτογραφίες και βίντεο από την πολυτελή ζωή που έκανε. Θεωρείται πιθανό να στοχοποιήθηκε από άτομα του επαγγελματικού ή ευρύτερα φιλικού περιβάλλοντός του, που γνώριζαν την οικονομική επιφάνειά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή