Ίχνη γεωργιανής μαφίας στη δολοφονία του «Shotiko»

Ίχνη γεωργιανής μαφίας στη δολοφονία του «Shotiko»

Στο επίκεντρο διαμάχης με μέλη της γεωργιανής μαφίας, στέλεχος της οποίας φέρεται πως ήταν και ο ίδιος, βρισκόταν ο 41χρονος Shota T., ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στο Μοσχάτο.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επίκεντρο διαμάχης με μέλη της γεωργιανής μαφίας, στέλεχος της οποίας φέρεται πως ήταν και ο ίδιος, βρισκόταν ο 41χρονος Shota T., ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στο Μοσχάτο. O «Shotiko», όπως ήταν το ψευδώνυμό του, ζούσε τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα με τη σύντροφό του και το ηλικίας 5 ετών παιδί τους. Δολοφονήθηκε με τέσσερις σφαίρες έξω από το σπίτι του στο Μοσχάτο, μπροστά στα μάτια της συζύγου και του ανήλικου παιδιού τους. Είχαν μόλις αποβιβαστεί από αυτοκίνητο φιλικού τους προσώπου, που είχε προθυμοποιηθεί να τους γυρίσει σπίτι έπειτα από εορταστικό τραπέζι.

Το θύμα φέρεται να είχε έρθει σε ρήξη με αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στην πατρίδα του.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτοπτών, οι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο. Ο 41χρονος είχε έρθει στην Ελλάδα με πλαστά στοιχεία και μόλις τον τελευταίο ένα χρόνο χρησιμοποιούσε τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς του. Σε αντίθεση με τη σύντροφό του, δεν είχε άδεια παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα. Στελέχη της Ασφάλειας, που ρωτήθηκαν σχετικά, δήλωσαν ότι ο 41χρονος δεν είχε συλληφθεί στην Ελλάδα, αν και άλλες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ήταν καταχωρισμένος στο αρχείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Το βέβαιο είναι ότι πληροφορίες για τον «Shotiko» υπήρχαν στο αρχείο της Interpol, περιγράφοντάς τον ως «επικίνδυνο, οπλισμένο και μέλος εγκληματικής οργάνωσης».

Σύμφωνα με την ίδια βάση δεδομένων, ο 41χρονος είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία για ανάμειξή του σε κλοπές και κατοχή όπλων. Ο 41χρονος είχε προ ετών πάρει τον τίτλο τιμής της γεωργιανής μαφίας και είχε ανακηρυχθεί «Vor V Zakone» ή στα καθ’ ημάς «Κλέφτης του Νόμου». Οι «Vor» χωρίζονται σε δύο ομάδες, η μία με έδρα την Τιφλίδα και η δεύτερη, στην οποία φέρεται να ανήκε ο δολοφονηθείς, την πόλη Κουτάισι. Αξιωματικοί με βαθιά γνώση όσων συμβαίνουν στους κόλπους της γεωργιανής και εν γένει ρωσόφωνης μαφίας αναφέρουν ότι ο «Shotiko» είχε έρθει σε ρήξη με αρχηγικά μέλη της ομάδας του Κουτάισι, ορισμένα από τα οποία μάλιστα ζούσαν μέχρι πρότινος στην Ελλάδα. Αποδίδουν τον φόνο σε αυτές τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις, κάτι πάντως που μένει να επιβεβαιωθεί από τα στοιχεία που πρόκειται να στείλουν στις ελληνικές διωκτικές αρχές στελέχη ξένων υπηρεσιών ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή