Θωμαΐδης: Σε 20 μέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο στα λύματα

Θωμαΐδης: Σε 20 μέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο στα λύματα

Αναμένει 20.000 κρούσματα στην Αττική πιθανόν ακόμα και σήμερα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση, καθώς μέσα σε 20 μέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, είναι μετρήσεις που δεν έχουμε ξαναδεί», είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημεία, Νίκος Θωμαΐδης.

Μιλώντας στο MEGA, σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσα θα είναι τα κρούσματα στην Αττική, αλλά σίγουρα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα». Δεν απέκλεισε μάλιστα να ξεπεράσουν και τις 20.000, πιθανό ακόμα και σήμερα. 

Ο ίδιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε με βεβαιότητα ότι «οπωσδήποτε θα υπερβούν τις 40.000 τα κρούσματα το επόμενο διάστημα.

«Η διασπορά ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα δείγματα των λυμάτων και μέσα στην εβδομάδα προ Χριστουγέννων έγινε η πρώτη αύξηση, που κορυφώθηκε το τριήμερο των Χριστουγέννων», είπε, επισημαίνοντας ότι οφείλεται κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών.

«Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς με ακρίβεια πότε θα γίνει η κορύφωση του κύματος, αλλά φαίνεται ότι όπως εξελίσσεται μπορεί να είναι περίπου στις 20 Ιανουαρίου, αλλά μπορεί να έρθει και πιο γρήγορα, γιατί έχει γρήγορη εξέλιξη», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή