Ενστάσεις ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για το άνοιγμα των σχολείων

Ενστάσεις ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για το άνοιγμα των σχολείων

Τις ενστάσεις των ομοσπονδιών για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου άκουσε χθες η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, την ίδια στιγμή που και η αντιπολίτευση την επέκρινε για τα μέτρα που αποφάσισε.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις ενστάσεις των ομοσπονδιών για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου άκουσε χθες η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, την ίδια στιγμή που και η αντιπολίτευση την επέκρινε για τα μέτρα που αποφάσισε. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, από χθες και έως το Σάββατο οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα μπορούν να προμηθεύονται τα πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δύο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.

Ειδικότερα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η αρμόδια υφυπουργός Ζέττα Μακρή είχαν χθες το απόγευμα διαδοχικές συναντήσεις με τα προεδρεία της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι ηγεσίες των ομοσπονδιών εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για το τρόπο με τον οποίο αποφασίστηκε να ανοίξουν τα σχολεία, χωρίς δηλαδή μείωση των μαθητών ανά τμήμα και πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, με δεδομένο μάλιστα ότι δεν αποκλείεται και η αύξηση των κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς. Επίσης, εστίασαν στον μεγάλο φόρτο που θα αναλάβουν οι εκπαιδευτικοί για τη διαχείριση των κρουσμάτων, τα οποία δεν αποκλείεται να είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της μετάλλαξης «Ομικρον».

Παράλληλα, η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών ΟΙΕΛΕ ζητεί από το υπουργείο Παιδείας την εφαρμογή της απόφασης περί της χορήγησης σε εκπαιδευτικούς δύο δωρεάν self tests την εβδομάδα και για τους εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των κέντρων ξένων γλωσσών (ΚΞΓ). «Με βάση καταγγελίες που έχουμε λάβει από το πρωί, οι εκπαιδευτικοί στους χώρους αυτούς υποχρεώνονται να πληρώνουν τα τεστ. Τα φροντιστήρια και τα ΚΞΓ ξεκίνησαν να λειτουργούν από την περασμένη Δευτέρα. Στους χώρους αυτούς συναθροίζονται κάθε απόγευμα 65.000 περίπου εκπαιδευτικοί και εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, συχνά σε δύσκολες συνθήκες», ανέφερε η ΟΙΕΛΕ.

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας ότι «οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας ανήγγειλαν επιστροφή στις τάξεις με self test και διατήρηση του απαράδεκτου “50%+1” για να κλείσει ένα τμήμα. Ουσιαστικά δηλαδή στέλνουν μαθητές και εκπαιδευτικούς πίσω στα σχολεία, όπως ακριβώς τον Σεπτέμβριο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή