Πλεύρης: Θα προστεθούν 800 επιπλέον κλίνες covid στην Αττική

Πλεύρης: Θα προστεθούν 800 επιπλέον κλίνες covid στην Αττική

«Προσπαθούμε να καλύψουμε την ανάγκη στην Αθήνα» τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και υπογράμμισε ότι οι νοσηλείες «Όμικρον» πιέζουν το σύστημα υγείας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι θα προστεθούν περίπου 800 επιπλέον κλίνες Covid στην Αττική.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84, ο υπουργός δήλωσε ότι οι νοσηλείες «Όμικρον» πιέζουν το σύστημα υγείας όσον αφορά τις απλές κλίνες νοσηλείας, αλλά όχι τις ΜΕΘ.

«Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να καλύψουμε την ανάγκη στην Αθήνα. Πέρα από τις δομές που έχουμε -γιατί έχουμε μεγάλες δημόσιες δομές στην Αθήνα- οι ιδιωτικές κλινικές δίνουν το 10% έως 15% των κλινών τους, που μεταφράζεται σε 300-400 επιπλέον κλίνες. Από όλες τις μεγάλες κλινικές, οριζόντια, παίρνουμε κλίνες και με τις μικρότερες, που δεν έχουν τις υποδομές να υποστηρίξουν τέτοια περιστατικά, είμαστε σε συνεννόηση προκειμένου να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας με το προσωπικό τους, καθώς έχουμε ένα πρόβλημα, διαχειρίσιμο αυτή τη στιγμή, με νοσηλευτικό προσωπικό που νοσεί», δήλωσε.

Ο υπουργός σημείωσε πως με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν έχει διασωληνωθεί ασθενής με «Όμικρον», τονίζοντας ότι αυτό είναι ενθαρρυντικό. Όμως, από την άλλη πλευρά, όπως ανέφερε, από τις περίπου 650 εισαγωγές καθημερινά, ένα 30%-40% αφορά και περιπτώσεις «Δέλτα», άρα από αυτές τις εισαγωγές «πιθανολογούμε ότι θα έχουμε πίεση στις ΜΕΘ».

Σχετικά με τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε συγκεκριμένα φάρμακα, ο υπουργός Υγείας δήλωσε: «Οι ελλείψεις, που παρατηρούνται αυτές τις ημέρες σε συγκεκριμένα φάρμακα, οφείλονται στη δραστηριότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Επειδή ήταν κλειστές οι φαρμακαποθήκες, λόγω των αργιών της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων και υπάρχει μεγάλη κατανάλωση, υπήρξε πρόβλημα, αλλά έχουμε συνεννοηθεί και θα επιλυθεί άμεσα. Το πρόγραμμα θα ομαλοποιηθεί και μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρχει πλήρης τροφοδοσία, δεν θα υπάρξει πρόβλημα», σημείωσε.

Καταλήγοντας, ο Θ. Πλεύρης τόνισε: «Όσο σημαντικό είναι οι ανεμβολίαστοι να κάνουν το εμβόλιο, άλλο τόσο σημαντικό είναι και οι εμβολιασμένοι να κάνουν την ενισχυτική δόση».

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή