ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ξεπαρθενών»: Αντιδράσεις και έρευνα από το ΥΠΠΟΑ για τις σκηνές στην Ακρόπολη

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ταινία μικρού μήκους με την ονομασία «Ξεπαρθενών», στην οποία καταγράφεται ερωτική σκηνή μεταξύ δύο ανδρών στον ιερό βράχο της Ακρόπολης

xeparthenon-antidraseis-kai-ereyna-apo-to-yppoa-gia-tis-skines-stin-akropoli-561658960

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ταινία μικρού μήκους με την ονομασία «Ξεπαρθενών», στην οποία καταγράφεται ερωτική σκηνή μεταξύ δύο ανδρών στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Τα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας προκάλεσαν και τη μήνι του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο με ανακοίνωσή του διευκρινίζει πως για το περιστατικό διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, καθώς δεν έχει δοθεί καμία άδεια για τις συγκεκριμένες σκηνές.

Συγκεκριμένα το ΥΠΠΟΑ αναφέρει: «Για τις συγκεκριμένες σκηνές προφανώς δεν έχει δοθεί καμία άδεια από τις καθ΄ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν προσφέρεται για κανενός είδους ακτιβιστική ή άλλη δραστηριότητα, η οποία προσβάλλει και συμπεριφέρεται ασεβώς στο μνημείο».

«Με εντολή της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού προς την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες», καταλήγει η ανακοίνωση.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr