Θεσσαλονίκη: Κλοπή–μαμούθ γεωργικών λιπασμάτων από συμμορία

Θεσσαλονίκη: Κλοπή–μαμούθ γεωργικών λιπασμάτων από συμμορία

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις άνδρες και μια 20χρονη, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη μια γυναίκα συνεργός τους, η οποία απέκρυπτε κλεμμένα λιπάσματα στην οικία της

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερους από 26 τόνους γεωργικών λιπασμάτων, αξίας άνω των 30.000 ευρώ, αφαίρεσε από επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς συμμορία, τη δράση της οποίας εξακρίβωσε το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις άνδρες (20, 22, 37 και 58 ετών) και μια 20χρονη, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη μια γυναίκα συνεργός τους, η οποία απέκρυπτε κλεμμένα λιπάσματα στην οικία της και μεσολαβούσε για την παραλαβή τους από τον 58χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Ημαθία. Μάλιστα, σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του βρέθηκαν (κρυμμένες σε πλατφόρμα) και κατασχέθηκαν 165 συσκευασίες λιπασμάτων, τις οποίες είχε παραλάβει το προηγούμενο διάστημα.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται χθες το πρωί, όταν οι τρεις άνδρες και η 20χρονη (αδελφή του 22χρονου), ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από επιχείρηση σε περιοχή του Κιλκίς, 90 συσκευασίες με λιπάσματα, αξίας 1800 ευρώ. Αστυνομικοί τούς εντόπισαν να επιβαίνουν σε δύο οχήματα και τούς συνέλαβαν, ενώ σε έρευνα των οχημάτων και σε δύο εγκαταλειμμένα οικήματα, εντοπίστηκαν τα κλεμμένα λιπάσματα, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ακόμη ότι οι τρεις παραπάνω άνδρες, το τελευταίο δίμηνο διέπραξαν από κοινού επιπλέον εννέα κλοπές από επιχειρήσεις σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Τζόκοβιτς: Ο άσος των κορτ και οι θεωρίες συνομωσίας

Νόβακ Τζόκοβιτς: Τι πραγματικά έχει πει για τα εμβόλια κατά της Covid

Μπαλάκι οι ευθύνες για το φιάσκο Τζόκοβιτς

Τζόκοβιτς: Πόλεμος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον σούπερ σταρ «Novax»

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή