Υπόθεση Folli Follie: Για τις 19 Ιανουαρίου διεκόπη η δίκη

Υπόθεση Folli Follie: Για τις 19 Ιανουαρίου διεκόπη η δίκη

Ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών, εκείνο της εταιρείας Folli Follie ξεκίνησε να εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών, εκείνο της εταιρείας Folli Follie ξεκίνησε να εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με κατηγορούμενους τους άλλοτε μεγαλομετόχους, Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και την Καίτη Κουτσολιούτσου και στενούς συνεργάτες και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Κατά την έναρξη της δίκης η οποία διακόπηκε για τις 19 του μήνα τέθηκε σωρεία αιτημάτων που αφορούσαν την επιλογή άλλης μεγαλύτερης δικαστικής αίθουσας, αλλά και την δυνατότητα να παραστούν ως πολιτικώς ενάγοντες ( να υποστηρίξουν την κατηγορία) ασφαλιστικά ταμεία και ιδιώτες επενδυτές που επλήγησαν οικονομικά από την έκνομη δραστηριότητα των υπευθύνων της εταιρείας.

Μεταξύ εκείνων που δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής ήταν η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών που κατέθεσε τη πρώτη μήνυση για την υπόθεση, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τον ΕΦΚΑ, τον ΕΟΠΥ, την AlphaBank, από διάφορες εταιρείες, εκ των μια από αυτές συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, καθώς και μεμονωμένους επενδυτές.  

Κοινός παρονομαστής όλων των αιτημάτων πολίτικης αγωγής είναι η ζημία που, όπως υποστήριξαν οι συνήγοροι, έχουν υποστεί από τις αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στους κατηγορούμενους και ότι εξαπατήθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, επιφυλασσόμενοι μάλιστα να προσφύγουν και στα αστικά δικαστήρια για την ικανοποίηση τους. 

Επίσης υποβλήθηκε αίτημα να κληθεί και να παραστεί κινεζικής καταγωγής συνεργάτης της εταιρείας που θεωρήθηκε αγνώστου διαμονής και δεν κλητεύθηκε.

Επίσης, κατά τη σημερινή διαδικασία, η προσωρινή διοίκηση της Folli Follie υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο να διατάξει την αποδέσμευση επτά ακινήτων προκειμένου (τους παράπεμψε στο ακροατήριο το δικαστικό συμβούλιο) προκειμένου να μπορέσει να υλοποιηθεί η συμφωνία με τους ομολογιούχους και τους δανειστές. Η εν λόγω συμφωνία αφορά σε κούρεμα χρέους ώστε οι πιστωτές και οι ομολογιούχοι να μπορέσουν να αποζημιωθούν.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή