Κορωνοϊός: Τα μέτρα και η λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών

Κορωνοϊός: Τα μέτρα και η λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών

Την επιστροφή –κατά προτίμηση– των προγραμματισμένων ραντεβού με τις δημόσιες υπηρεσίες για το κοινό προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών έως και τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιστροφή –κατά προτίμηση– των προγραμματισμένων ραντεβού με τις δημόσιες υπηρεσίες για το κοινό προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών έως και τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 και τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού. Οσα προβλέπονται στην ΚΥΑ αφορούν και την τοπική αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού. Ο αριθμός των εργαζομένων με τηλεργασία καθορίζεται σε ποσοστό έως και 50%, με βάση όμως το πλάνο εργασιών κάθε υπηρεσίας και τη φύση των καθηκόντων της. Οι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου επανέρχονται στην υπηρεσία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία σε θέσεις που δεν έρχονται σε επαφή με το κοινό.

Η προσέλευση των εργαζομένων γίνεται σταδιακά, σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες και τις οδηγίες του αρμόδιου προϊσταμένου. Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Το κοινό μπορεί να εισέλθει στις δημόσιες υπηρεσίες είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε με πιστοποιητικό νόσησης τριών μηνών, είτε με βεβαίωση αρνητικού τεστ για τον κορωνοϊό (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι 4-17 ετών μπορούν εναλλακτικά να προσκομίζουν και αρνητικό self test. Από τους περιορισμούς εξαιρούνται οι επείγουσες περιπτώσεις, όπως π.χ. η πρόσβαση σε αστυνομικά τμήματα.

Οπως προβλέπεται στην ΚΥΑ, οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης χωρίς περιορισμούς σε σχέση με τον αριθμό των συμμετεχόντων. Μπορούν να πραγματοποιηθούν με φυσική παρουσία με τη συμμετοχή έως επτά ατόμων (ανεξάρτητα αν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης), οι οποίοι επιλέγονται με απόφαση του προεδρεύοντος. Επίσης, η συνεδρίαση μπορεί να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία όσων είναι εμβολιασμένοι ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή