Ξυλοδαρμός καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ: Οι μηνύσεις για απάτη και οι καταγγελίες για παρενόχληση ανηλίκων

Ξυλοδαρμός καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ: Οι μηνύσεις για απάτη και οι καταγγελίες για παρενόχληση ανηλίκων

Πίσω από την επίθεση φαίνεται πως βρίσκεται μία σύνθετη δικαστική υπόθεση που περιλαμβάνει αντεγκλήσεις μεταξύ καθηγητών της σχολής και αλληλοκατηγορίες για απάτη, τοκογλυφία και σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μυστήριο πίσω από τον ξυλοδαρμό που υπέστη ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ από κουκουλοφόρους χθες Τρίτη προσπαθούν να λύσουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση. 

Όσο προχωρά η έρευνα αποκαλύπτεται ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται μία σύνθετη δικαστική υπόθεση που περιλαμβάνει αντεγκλήσεις μεταξύ καθηγητών της σχολής και κατηγορίες για απάτη, τοκογλυφία και σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων.

Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή ο καθηγητής που εδάρη φέρεται να «έδειξε» ως υπεύθυνους του περιστατικού τρεις συναδέλφους του με τους οποίους βρίσκεται σε αντιδικία. Η κατάθεση του προκάλεσε αντιδράσεις, ενώ ένας εκ των τριών συναδέλφων του που υπεδείχθη, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη μέσω του δικηγόρου του, Αγαμέμνονα Τάτση.

Η «Κ» μίλησε με τον κ. Τάτση σχετικά με τις νομικές κινήσεις που πρόκειται να κάνει κατά του καθηγητή που δέχθηκε την επίθεση και τις κατηγορίες για τοκογλυφία και παιδεραστία.

Όπως περιέγραψε ο κ. Τάτσης, ο καθηγητής που δέχθηκε την επίθεση πρόκειται την Παρασκευή να δικαστεί για τοκογλυφία. Η διαδικασία ξεκίνησε μετά από μήνυση του εντολέα του κ. Τάτση, επίσης καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, ο οποίος ήταν κατά το παρελθόν συνέταιρος του εκπαιδευτικού που εδάρη σε χρηματιστηριακή εταιρεία με έδρα το Βουκουρέστι. Η μήνυση στρεφόταν κατά του καθηγητή αλλά και μιας γυναίκας, η οποία φέρεται να διώκεται για εγκλήματα που διέπραξε στις ΗΠΑ.

«Η ρήξη στις σχέσεις των δύο αντρών επήλθε όταν ο πελάτης μου έχοντας υποψίες ότι τον “ρίχνει” ο συνέταιρός του πήγε στα γραφεία της εταιρείας στο Βουκουρέστι και είδε τον καθηγητή να συνευρίσκεται με τρεις άνδρες και ένα ανήλικο αγόρι» σημείωσε ο κ. Τάτσης.

Μάλιστα ο ίδιος τόνισε ότι το 2018 σε βάρος του εντολέα του έγινε απόπειρα ανθρωποκτονίας από αγνώστους, οι οποίοι αφού τον έδειραν με λοστούς, στη συνέχεια τον απείλησαν με όπλο και τελικά δεν τον πυροβόλησαν επειδή στο μεταξύ περίοικοι ενεπλάκησαν, υποχρεώνοντάς τους σε φυγή.

Όσον αφορά στις καταγγελίες για παιδεραστία, αυτές κατατέθηκαν από δύο άλλους καθηγητές της ΑΣΟΕΕ στον Άρειο Πάγο καθώς, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, ο καθηγητής που δέχθηκε χθες Τρίτη την επίθεση τους είχε εκμυστηρευτεί ότι του αρέσουν τα ανήλικα αγόρια. 

Τέλος ο κ. Τάτσης υπογράμμισε πως παρόλο που ο καθηγητής διώκεται για σοβαρά αδικήματα παραμένει στη θέση του στο Πανεπιστήμιο, ενώ τοποθετήθηκε και στο Πράσινο Ταμείο και το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας, την ώρα μάλιστα που ίδιος είχε αποστείλει επιστολή στην κυβέρνηση για τα έργα και τις ημέρες του καθηγητή. «Τον Φεβρουάριο έστειλα εξώδικο στο υπουργείο Παιδείας για τον καθηγητή δίχως να υπάρξει καμία αντίδραση» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή