Επίταξη ιδιωτών γιατρών: Ξεκίνησε η επίδοση των φύλλων πορείας στη Βόρεια Ελλάδα

Επίταξη ιδιωτών γιατρών: Ξεκίνησε η επίδοση των φύλλων πορείας στη Βόρεια Ελλάδα

Από την Πέμπτη οι γιατροί θα παρουσιαστούν για να εργαστούν στα νοσοκομεία

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε από σήμερα, όπως προβλεπόταν και από το σχετικό ΦΕΚ, η επίδοση των φύλλων πορείας στους ιδιώτες γιατρούς της Βόρειας Ελλάδας, με ειδικότητα, πνευμονολογία, παθολογία και γενική ιατρική, που επιτάσσονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η παράδοση των φύλλων πορείας εξελίσσεται κανονικά και από αύριο οι γιατροί θα παρουσιαστούν για να εργαστούν στα νοσοκομεία.

Για την συγκεκριμένη υγειονομική περιφέρεια στην οποία υπάγονται 16 νοσοκομεία της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, ο αριθμός των γιατρών που καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία είναι περισσότεροι από 90.

670 διασωληνωμένοι

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με κορωνοϊό είναι 670. Το 59,7% είναι άνδρες, η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη και το 79,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 565 (84,33%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 105 (15,67%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.848 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν χθες 654 (ημερήσια μεταβολή +31.59%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 578 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).

Την εβδομάδα 3-9 Ιανουαρίου, οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 3.988, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 2.467. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1,62.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή