Υπό ασφυκτική πίεση τα νοσοκομεία – Παρατείνονται τα μέτρα

Υπό ασφυκτική πίεση τα νοσοκομεία – Παρατείνονται τα μέτρα

Η πίεση στα δημόσια νοσοκομεία και κυρίως στις απλές κλίνες νοσηλείας ασθενών είναι πλέον ασφυκτική.

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παράταση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού για μία εβδομάδα προχωράει η κυβέρνηση μετά και τη σχετική εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Ετσι, τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα συνεχίσουν έως και την Κυριακή 23 Ιανουαρίου να λειτουργούν μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, χωρίς μουσική, μόνο με καθήμενους πελάτες και με όριο τα έξι άτομα ανά τραπέζι· το ποσοστό πληρότητας στα γήπεδα και στις αθλητικές διοργανώσεις δεν θα ξεπερνά το 10% (και έως τα 1.000 άτομα), ενώ παραμένει και η υποχρέωση της χρήσης μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλής μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ και από το προσωπικό των καταστημάτων εστίασης.

Παρά το γεγονός ότι διαφαίνεται μια τάση αποκλιμάκωσης αυτού του επιδημικού κύματος του στελέχους «Ομικρον», οι ειδικοί επιστήμονες που εξέτασαν χθες τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας έκριναν ότι είναι ακόμη πρόωρη μία έστω και μερική άρση των μέτρων, ειδικά όταν εκτιμάται πως αυτά είναι που συνέβαλαν στην επιβράδυνση της επέλασης της «Ομικρον».

Υπό ασφυκτική πίεση τα νοσοκομεία – Παρατείνονται τα μέτρα-1
Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα συνεχίσουν έως και την Κυριακή 23 Ιανουαρίου να λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα, χωρίς μουσική, μόνο με καθήμενους πελάτες και με όριο τα έξι άτομα ανά τραπέζι (φωτ. INTIME NEWS).

Χθες, ανακοινώθηκαν 24.246 νέα κρούσματα, σε σύνολο περίπου 350.000 τεστ, και 77 θάνατοι ασθενών με COVID-19. O αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι αυξήθηκε στους 670 –από 640 προχθές– και οι νέες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν 654. Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 3.988, έναντι 2.467 εξιτηρίων λόγω ίασης.

24.246 οι νέες λοιμώξεις χθες και 77 θάνατοι ασθενών με COVID-19 – Παρατείνονται έως τις 23 Ιανουαρίου τα περιοριστικά μέτρα.

Η πίεση στα δημόσια νοσοκομεία και κυρίως στις απλές κλίνες νοσηλείας ασθενών είναι πλέον ασφυκτική. Ενδεικτική είναι η χθεσινή εικόνα από το νοσοκομείο «Αττικόν», το οποίο βγαίνοντας από εφημερία είχε 166 νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, 71 ασθενείς με COVID-19 εισήχθησαν κατά την προχθεσινή εφημερία. Εξ αυτών δέκα ασθενείς έως και χθες το μεσημέρι βρίσκονταν ακόμη στα ΤΕΠ περιμένοντας να αδειάσει κλίνη νοσηλείας.

Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς ζητεί την επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και την ένταξή τους στη γενική εφημερία του λεκανοπεδίου για COVID περιστατικά και των ΜΕΘ τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να αποσυμφορηθούν τα δημόσια νοσοκομεία. Οι νοσοκομειακοί γιατροί του λεκανοπεδίου, διαμαρτυρόμενοι για τη μετατροπή του Σισμανόγλειου σε αποκλειστικά COVID νοσοκομείο, τονίζουν την ανάγκη για διατήρηση της μη COVID λειτουργίας των νοσοκομείων του ΕΣΥ και αναλογική κατανομή των κλινών COVID ανάλογα με τις δυνατότητές τους και τις ανάγκες της πανδημίας. Την ίδια στιγμή, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, που αντιδρούν στην αναστολή των εφημεριών του νοσοκομείου, την οποία αποφάσισε το υπουργείο Υγείας με στόχο αυτό να μετατραπεί σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών.

Οδηγίες για τον εμβολιασμό των παιδιών εξέδωσε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, οι γονείς των παιδιών που παρουσιάζουν συμπτωματολογία λοίμωξης (πυρετό, βήχα, συνάχι, εμετούς ή διάρροιες) ή γενικότερα είναι αδιάθετα, πριν προχωρήσουν στον εμβολιασμό του παιδιού τους κατά της νόσου COVID-19, να μιλήσουν πρώτα με τον παιδίατρο και να ζητήσουν να το εξετάσει, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειαστεί να αναβάλουν τον εμβολιασμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή