Δολοφονία Σολόνικ: Πώς φθάσαμε στη λάθος σύλληψη – Η συνωνυμία και η επιχείρηση στην Ισπανία

Δολοφονία Σολόνικ: Πώς φθάσαμε στη λάθος σύλληψη – Η συνωνυμία και η επιχείρηση στην Ισπανία

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς δεν έχει σχέση με τα εγκλήματα, αλλά εμφανίζεται να έχει εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλαλούμ επικρατεί με τη σύλληψη του 48χρονου Γεωργιανού ο οποίος θεωρούνταν ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του αρχιμαφιόζου Σολόνικ και της κοπέλας του το 1997. Όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Αρχές, τελικά ο εν λόγω άνθρωπος δεν φαίνεται να βρίσκεται πίσω από την εκτέλεση του Ρώσου αλλά να πρόκειται απλώς για… συνωνυμία. 

Ο άνδρας, ο οποίος έφθασε το πρωί της Τρίτης στη αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και συνελήφθη καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα από την Κύπρο, έφερε το ίδιο ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο και ημερομηνία γέννησης με άνδρα που θεωρούνταν ότι βρίσκεται πίσω από τις δύο δολοφονίες.

Ωστόσο, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς δεν έχει σχέση με τα εγκλήματα.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι κατά τη σύλληψη του Γεωργιανού έγινε ταυτοποίηση τόσο των στοιχείων ταυτότητας, όσο και του δακτυλικού αποτυπώματος. Όπως φαίνεται οι φάκελοι των δύο υποθέσεων, δηλαδή του εν λόγω άνδρα και του βασικού υπόπτου για τις δολοφονίες, ενοποιήθηκαν από λάθος με αποτέλεσμα το αποτύπωμα του συλληφθέντα να είναι ίδιο με αυτό του ανθρώπου που θεωρείται ως ηθικός αυτουργός των εκτελέσεων. 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, για τη δολοφονία Σολόνικ έγιναν το 2000 συλλήψεις στη Βαρκελώνη, με τις ισπανικές Αρχές να συλλαμβάνουν τόσο τους ηθικούς όσο και τους φυσικούς αυτουργούς των δολοφονιών.

Δολοφονία Σολόνικ: Πώς φθάσαμε στη λάθος σύλληψη  – Η συνωνυμία και η επιχείρηση στην Ισπανία-1
Ο Αλεξάντερ Σολόνικ, ένας εκ των πλέον καταζητούμενων μαφιόζων από την Interpol

 

Δολοφονία Σολόνικ: Ποιος ήταν ο Ρώσος μαφιόζος

Επρόκειτο για έναν εκ των πλέον καταζητούμενων μαφιόζων από την Interpol. Με καταγωγή από το Κουργκάν Ουραλίων, ο Σολόνικ ήταν πρώην αστυνομικός ενώ είχε διατελέσει και μέλος της ειδικής μονάδας της αστυνομίας.

Αργότερα βέβαια άλλαξε «στρατόπεδο» και εντάχθηκε στη ρωσική μαφία. Μάλιστα κατηγορήθηκε για τις δολοφονίες τεσσάρων αστυνομικών ενώ στο ενεργητικό του είχε και μία απόδραση από τις φυλακές της Μόσχας. 

Ο Σολόκιν δολοφονήθηκε το 1997. Στις αρχές Φεβρουαρίου εκείνου του έτους, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψαν σε δασική έκταση στη Βαρυμπόμπη το πτώμα του 37χρονου Ρώσου. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στις αρχές μέσω του οποίου είχε αποκαλυφθεί το σημείο. 

 

Διαβάστε επίσης

Κολωνάκι: Στόχος εμπρηστών τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα – Καταστράφηκαν ολοσχερώς

 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή