Κρήτη: Περισσότερα από 30 σχολεία τελούν υπό κατάληψη

Κρήτη: Περισσότερα από 30 σχολεία τελούν υπό κατάληψη

Οι μαθητές προβάλλουν αιτήματα για μεγαλύτερη προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού και ολιγομελή τμήματα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνονται οι σχολικές μονάδες στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου που τελούν υπό κατάληψη με τους μαθητές να προβάλλουν αιτήματα για μεγαλύτερη προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού και ολιγομελή τμήματα. 

Όπως μετέδωσε το ekriti.gr, σήμερα 36 σχολικά συγκροτήματα έχουν βάλει λουκέτο ενώ χθες Πέμπτη ήταν 26. Στο Λασίθι η εικόνα είναι πολύ καλύτερη καθώς, βάσει ενημέρωσης από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, μόλις δύο είναι τα σχολεία που είναι κλειστά για αυτόν τον λόγο: το 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας και το Επαγγελματικό Λύκειο Ιεράπετρας, με τις πληροφορίες να θέλουν το τελευταίο να τερματίζει σήμερα την κινητοποίησή του.

Σε ότι αφορά στον νομό Ηρακλείου, οι καταληψίες μεγαλώνουν την εμβέλεια της δράσης τους με μια σειρά σχολείων τόσο στην πόλη του Ηρακλείου όσο και στην ενδοχώρα να έχουν διακόψει τη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία τους.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου,  κλειστά λόγω κατάληψης είναι τα Λύκεια: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο,6ο,8ο,10ο, και 11ο. Επίσης, τα λύκεια σε Ασήμι, Αγία Βαρβάρα, Άγιους Δέκα, Κρουσώνα, Γούβες, Αρχάνες, Επισκοπή αλλά και το Εσπερινό ΓΕΛ Ηρακλείου.

Από τα ΕΠΑΛ κλειστά είναι το 1ο, 3ο, 5ο και 6ο. Παράλληλα, κλειστές είναι οι είσοδοι και στα Γυμνάσια 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο, 9ο και 13ο του Ηρακλείου καθώς και τα Γυμνάσια σε Γάζι, Αρκαλοχώρι, Τεφέλι, Προφήτη Ηλία, Κρουσώνα, Βαγιωνά και Γούβες.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή