«Έκλεισαν» τα ζητήματα για τηλεκπαίδευση

«Έκλεισαν» τα ζητήματα για τηλεκπαίδευση

Το υπουργείο Παιδείας ικανοποίησε τα ζητήματα σχετικά με την τηλεκπαίδευση που του επισήμανε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Παιδείας ικανοποίησε τα ζητήματα σχετικά με την τηλεκπαίδευση που του επισήμανε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Αυτό ανέφερε χθες το υπουργείο για την έκθεση της Αρχής από 16.11.2021, με την οποία του ζητούσε να συμμορφωθεί σύμφωνα με τον κανονισμό και τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων εντός δύο και τεσσάρων μηνών. Το υπουργείο, που είχε επικριθεί για το θέμα από την αντιπολίτευση, την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, θεωρεί λήξαν το ζήτημα με την έκθεση της Αρχής, επισημαίνοντας στην ανακοίνωσή του ότι η Αρχή καταλήγει πως «η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι συμβατή με τη βασική αποστολή του κράτους, όπως αυτή απορρέει από τις διατάξεις του άρθρου 16 του Συντάγματος, αποτελεί δε πρόσφορο μέτρο για τη διατήρηση της σχέσης εκπαιδευτικού – μαθητή εν μέσω υγειονομικής κρίσης».

Εγιναν οι προσαρμογές σύμφωνα με όσα ζήτησε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Το υπουργείο αξιοποιεί την τηλεκπαίδευση για περιπτώσεις τμημάτων που έχουν κλείσει λόγω κορωνοϊού. Χθες, μάλιστα, ανακοίνωσε προσλήψεις 2.500 εκπαιδευτικών και μελών ειδικού προσωπικού στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ως προσωρινών αναπληρωτών με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης. Ως προς τα κρούσματα, το υπ. Παιδείας εστίασε χθες στα στοιχεία του ΕΟΔΥ, βάσει των οποίων κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων εντοπίστηκαν 33.194 θετικά κρούσματα σε μαθητές, δηλαδή 10.414 λιγότερα από τα 43.608 την τελευταία εβδομάδα διακοπών των Χριστουγέννων.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες –ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ– επικρίνουν την ηγεσία του υπ. Παιδείας πως «συνεχίζει την ανεύθυνη πολιτική της στη διαχείριση της πανδημίας στον χώρο της εκπαίδευσης», εστιάζοντας κυρίως στην απόφαση «να λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών κι εκπαιδευτικών και με προϋπόθεση να νοσεί το 50%+1 των παιδιών για να ανασταλεί η λειτουργία τμήματος», όπως λένε. «Καμία πρόταση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών δεν έχει υιοθετηθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η οποία προχώρησε, μάλιστα, σε συγχωνεύσεις τμημάτων αντί να προβεί σε ενέργειες για την αραίωσή τους», τονίζουν οι ομοσπονδίες, που έχουν εξαγγείλει συλλαλητήριο για αύριο στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή