Αναβολή εμβολιασμών λόγω χιονιά

Αναβολή εμβολιασμών λόγω χιονιά

Επαναπρογραμματισμός ραντεβού στην Αττική και στην Εύβοια

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αναβολή των εμβολιασμών σε Αττική και Εύβοια έως και σήμερα προχώρησε το υπουργείο Υγείας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Από νωρίς χθες το απόγευμα έως και σήμερα τα εμβολιαστικά κέντρα αυτών των περιοχών μένουν κλειστά. Οπως δήλωσε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συντονιστής της Επιχείρησης «Ελευθερία», Μάριος Θεμιστοκλέους, οι πολίτες που είχαν κλείσει ραντεβού για τις ημέρες και ώρες κατά τις οποίες τα εμβολιαστικά κέντρα είναι κλειστά, θα λάβουν sms στο κινητό τους τηλέφωνο με το οποίο θα ενημερωθούν ότι λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών τα εμβολιαστικά κέντρα παραμένουν κλειστά και μπορούν να επαναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους, καθώς υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού.

«Για τον νομό Αττικής, αυτό αφορά περίπου 40.000 πολίτες και τα διαθέσιμα ραντεβού από την Τετάρτη έως την Κυριακή ξεπερνούν τις 85.000. Στην Εύβοια, τα ραντεβού για αυτές τις δύο ημέρες αφορούν 2.500 πολίτες και τα διαθέσιμα ραντεβού από την Τετάρτη έως την Κυριακή ξεπερνούν τις 2.500», τόνισε. Δυνατότητα να επαναπρογραμματίσουν τα ραντεβού τους τις επόμενες ημέρες, την ώρα που τους εξυπηρετεί, θα έχουν και όσοι δεν μπόρεσαν χθες το πρωί –πριν από την αναβολή των εμβολιασμών– να φθάσουν στα εμβολιαστικά κέντρα λόγω του χιονιά. Οι περισσότερες ακυρώσεις εμβολιασμών παρατηρήθηκαν στα εμβολιαστικά κέντρα των βορείων προαστίων της Αττικής. Και όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, «σε διάφορες άλλες περιοχές της χώρας που ενδεχομένως παρατηρηθούν προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας, οι πολίτες μπορούν να ακυρώσουν το ραντεβού τους στο σύστημα και να επαναπρογραμματίσουν ένα νέο ραντεβού τις επόμενες ημέρες».  

Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά για τους εμβολιασμούς των παιδιών 5 έως 11 ετών στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης που είχαν προγραμματιστεί για χθες και σήμερα, αυτοί θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 27/1 (μεθαύριο) και την Παρασκευή 28/1 στο Μega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας». Οι γονείς ενημερώνονται με sms στα κινητά τους για τη νέα ημέρα και ώρα του εμβολιασμού των παιδιών.

Χθες καταγράφηκαν 111 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 655 ασθενείς με κορωνοϊό.

19.075 κρούσματα

Nέα ψυχρολουσία όσον αφορά τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας επιφύλασσε η χθεσινή ημέρα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 111 νέους θανάτους ασθενών με COVID-19. Από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.748 θάνατοι, ενώ 1.958 άτομα που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό έχασαν τη ζωή τους μέσα στον Ιανουάριο του 2022. Χθες καταγράφηκαν 19.075 νέα κρούσματα της COVID-19. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 655 ασθενείς και οι νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό σε νοσοκομεία της επικράτειας ήταν 465.

Σε αναμονή για περισσότερα δεδομένα αναφορικά με τα χαρακτηριστικά της νέας υποομάδας της «Ομικρον», που έχει εντοπιστεί σε ταξιδιώτες και στη χώρα μας, τελούν οι ειδικοί επιστήμονες. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, προς το παρόν δεν υπάρχει ένδειξη ότι η νέα υποομάδα έχει διαφορετικές ιδιότητες. «Κατά συνέπεια δεν συντρέχει λόγος διαφορετικής συμπεριφοράς από μέρους των πολιτών», τονίζει ο ΕΟΔΥ, που καλεί τους πολίτες να τηρούν πιστά τα μέτρα προστασίας, να ενημερώνονται για τις οδηγίες σχετικά με τον εμβολιασμό και να παραμείνουν σε εγρήγορση διενεργώντας τεστ στο πλαίσιο που ήδη έχει ανακοινωθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή