Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Σε 24ωρη επιφυλακή ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Σε 24ωρη επιφυλακή ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

Εκτός την επιφυλακή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, τέθηκαν σε λειτουργία τηλεφωνικές γραμμές για αναφορά επειγουσών προβλημάτων

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αυξημένη επιφυλακή τέθηκε ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, με εντολή του δημάρχου, Γιάννη Στεφανάκη, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Προς την κατεύθυνση αυτή εκτός την επιφυλακή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, τέθηκαν σε λειτουργία τηλεφωνικές γραμμές για αναφορά επειγουσών προβλημάτων. Πρόκειται για τις γραμμές 2844-340140 και 2844-022396 και για θέματα κοινωνικής φροντίδας «Βοήθεια στο σπίτι» η τηλεφωνική γραμμή 2844-340152.

Στις γραμμές αυτές από σήμερα Δευτέρα και μέχρι νεοτέρας, οι τηλεφωνητές θα απαντούν και θα διαβιβάζουν τα ζητήματα που θα προκύπτουν στους υπεύθυνους Πολιτικής Προστασίας, ενώ έχουν προβλεφθεί βάρδιες για όλο το 24ωρο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου «με την ακραία εκδήλωση του φαινομένου εκτιμάται ότι οι υποδομές και τα δίκτυα κοινής ωφέλειας πρόκειται να δοκιμαστούν σε μεγάλο βαθμό και ενδεχομένως να υπάρξουν διακοπές» ενώ επισημαίνεται ότι ειδική μέριμνα έχει ληφθεί ώστε από σήμερα να βρίσκεται διαρκώς σταθμευμένο συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή του Δήμου Οροπεδίου ενώ το κλιμάκιο του ΕΚΑΒ στο Τζερμιάδων λειτουργεί όχι μόνο 24 ώρες αλλά με διπλά πληρώματα και 2 ασθενοφόρα προκειμένου να παρέχεται και δεύτερη κάλυψη ακόμα και σε περίπτωση διακομιδής.

«Προτεραιότητά όλων μας στο Δήμο, πολιτικό, διοικητικό, τεχνικό προσωπικό, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και παρακαλούμε τους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Σε περίπτωση ανάγκης είμαστε όλοι στις θέσεις μας και θα παρεμβαίνουμε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων», αναφέρει ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

Με απόφαση του δημάρχου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο δήμο, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή