ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σε 37 γραμμές στην Αττική – Πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σε 37 γραμμές στην Αττική – Πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες

Όπως τονίστηκε, ήδη έχει αποκατασταθεί το 50% των βλαβών που έχουν αναφερθεί στον Διαχειριστή

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι το βράδυ εκτιμάται ότι η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών στην ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκας και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιο Μάνο.

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας, στην κορύφωση του φαινομένου, από τις 2.500 γραμμές μέσης τάσης του δικτύου υπήρξαν βλάβες σε 79 γραμμές που περιορίστηκαν σε 45 τις πρώτες πρωινές ωρες. «Έχουν επισκευαστεί επιπλέον 8 γραμμές μέσης τάσης και παράλληλα εντατικές εργασίες γίνονται στις υπόλοιπες 3, τμήματα των οποίων έχουν ηλεκτροδοτηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το έργο των συνεργείων δυσχαιρένεται λόγω της δυσκοιλίας πρόσβασης. 

Από την πλευρά του ο κ. Μάνος σημείωσε πως 650 εργαζομενοι και 180 οχήματα βρίσκονται σε επαφή με την Πολιτική Προστασία και την Αστυνομία για τα σημεία που πρέπει να επιθεωρηθούν,

Ο ίδιος πρόσθεσε πως στα νησιά έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση με εξαίρεση κάποιους οικισμούς σε Κρήτη, Νάξο και Σέριφο.

Στην βόρεια Εύβοια είναι χωρίς ρεύμα 6 οικισμοί και στη νότια 15, ενώ σε ό,τι αφορά στην Αττική τα προβλήματα εντοπίζονται σε 37 γραμμές στις περιοχές Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργό, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Φιλοθέη, Νέα Μάκρη, Γραμματικό, Καλέντζι, Μαραθώνα, Καλύβια και Κερατέα. Όπως τονίστηκε, ήδη έχει αποκατασταθεί το 50% των βλαβών που έχουν αναφερθεί στον Διαχειριστή.

Σημειώνεται ότι συμπληρωματική ενημέρωση για θα υπάρξει ξανά στις 6 το απόγευμα καθώς και στις 11 το βράδυ.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή