Κορωνοϊός: Υποχωρεί σταδιακά το κύμα της «Όμικρον»

Κορωνοϊός: Υποχωρεί σταδιακά το κύμα της «Όμικρον»

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής και της Εύβοιας, λόγω των δυσκολιών στις μετακινήσεις που έφερε η σφοδρή κακοκαιρία στις συγκεκριμένες περιοχές.

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής και της Εύβοιας, λόγω των δυσκολιών στις μετακινήσεις που έφερε η σφοδρή κακοκαιρία στις συγκεκριμένες περιοχές. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, οι ενήλικοι πολίτες και τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω θα μπορούν να επαναπρογραμματίσουν άμεσα τον εμβολιασμό τους μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός διαθέσιμων ραντεβού.

Η υποπαραλλαγή «Ομικρον 2» δεν φαίνεται να προκαλεί σοβαρότερη νόσηση – Κλειστά και σήμερα τα εμβολιαστικά κέντρα σε Αττική, Εύβοια.

Οσον αφορά τους εμβολιασμούς των παιδιών 5 έως 11 ετών, οι γονείς θα ενημερωθούν για την ημέρα και ώρα των νέων ραντεβού με SMS που θα λάβουν στο κινητό τους τηλέφωνο. Εν τω μεταξύ, υποχωρεί σταδιακά το κύμα της «Ομικρον» στη χώρα μας. Από την ανάλυση των αστικών λυμάτων που διενεργεί το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ προκύπτει ότι το ιικό φορτίο σχεδόν στο σύνολο των πόλεων που ελέγχονται μειώθηκε την τελευταία εβδομάδα, σε ποσοστά από -68% στο Ρέθυμνο έως -29% στα Ιωάννινα. Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο μόνο στην Πάτρα. Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε μείωση του ιικού φορτίου των λυμάτων κατά 47% και 41% αντίστοιχα.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 17.409 νέα κρούσματα της COVID-19 σε σύνολο 360.105 μοριακών και rapid tests (ποσοστό θετικότητας 4,8%). Οι νέοι θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό είναι 98. Από την αρχή του έτους έως και χθες έχουν χάσει τη ζωή τους 2.062 ασθενείς, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά ηλικίας έως 17 ετών. Συνολικά η πανδημία έχει κοστίσει τη ζωή σε επτά άτομα ηλικίας 0 έως 17 ετών. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 653. Οι νέες εισαγωγές  στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 432. Εν τω μεταξύ, νεότερα δεδομένα από χώρες όπου αυξάνεται η κυκλοφορία της υποπαραλλαγής «Ομικρον 2» δείχνουν ότι δεν φαίνεται να προκαλεί σοβαρότερη νόσηση. Οπως αναφέρουν οι καθηγητές του ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Λίνα Πάσχου, Γκίκας Μαγιορκίνης και Θάνος Δημόπουλος, «δεδομένα από χώρες που πραγματοποιείται αναλυτική γονιδιωματική ανάλυση, όπως οι σκανδιναβικές, συνηγορούν ότι η “Ομικρον 2” είναι πιο μεταδοτική από την “Ομικρον 1″».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή