Άνοιξε η Λεωφόρος Συγγρού – Πού στρέφονται οι έρευνες για την έκρηξη

Άνοιξε η Λεωφόρος Συγγρού – Πού στρέφονται οι έρευνες για την έκρηξη

Η κυκλοφορία είχε διακοπεί και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της Φραντζή στον Νέο Κόσμο έως την Φιλελλήνων, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκομιδής των συντριμμιών

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Συγγρού, η οποία είχε κλείσει από νωρίς το πρωί λόγω της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε σε κτίριο, προκαλώντας τον τραυματισμό ηλικιωμένου άνδρα, καθώς και εκτεταμένες ζημιές σε άλλα κτίρια και σπίτια.

Η κυκλοφορία είχε διακοπεί και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της Φραντζή στον Νέο Κόσμο έως την Φιλελλήνων, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκομιδής των συντριμμιών.

Πού στρέφονται οι έρευνες

Στο μεταξύ, στο ενδεχόμενο ύπαρξης φιάλης ή δεξαμενής υγραερίου, η οποία να προκάλεσε την ισχυρή έκρηξη στο κτίριο της Συγγρού 3, στρέφονται οι έρευνες των αρμόδιων αρχών.

Αν και σε πρώτο στάδιο επικρατέστερο θεωρήθηκε το ενδεχόμενο διαρροής αερίου στο κτίριο, από την εταιρεία του φυσικού αερίου, συνεργείο της οποίας έσπευσε στο σημείο, διαμήνυαν το βράδυ της Πέμπτης ότι το συγκεκριμένο κτίριο δεν διαθέτει καν παροχή φ. αερίου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, παροχή φυσικού αερίου διαθέτει κοντινό κτίριο, στη Λεωφόρο Συγγρού 7, ωστόσο από αυτοψία προέκυψε ότι δεν υπάρχει διαρροή.

Πλέον, ερευνάται εάν υπήρξε φιάλη η δεξαμενή υγραερίου στο κτίριο της Συγγρού 3, στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη.

Σε κάθε περίπτωση, δύο πραγματογνώμονες της εταιρείας θα βγάλουν πόρισμα μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε ό,τι αφορά τα αίτια της έκρηξης.

Η μαρτυρία του τραυματία

Σημειώνεται ότι ο 78χρονος άνδρας, που διαμένει στον ημιώροφο όπου σημειώθηκε η έκρηξη και τραυματίστηκε, είπε ότι υπήρχε οσμή αερίου και ότι η έκρηξη συνέβη τη στιγμή που πάτησε τον διακόπτη για να ανάψει το φως.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 6.48 το πρωί της Τετάρτης σε κτίριο στις αρχές της λεωφόρου Συγγρού, στον αριθμό 3, κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά στον ημιώροφο, η οποία επεκτάθηκε στον πρώτο όροφο, ενώ σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές και σε άλλα κτίρια της περιοχής, λόγω του ωστικού κύματος, ακόμα και σε απόσταση 150 μέτρων. Από τα θραύσματα που εκτοξεύθηκαν, προκλήθηκαν ζημιές και σε πολλά οχήματα.

Άνοιξε η Λεωφόρος Συγγρού – Πού στρέφονται οι έρευνες για την έκρηξη-1

Τραυματίας ένας 78χρονος

Τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Λαϊκό Νοσοκομείο ένας 78χρονος άνδρα που διέμενε στον ημιώροφο, όπου σημειώθηκε η έκρηξη και φέρει εγκαύματα σε άνω και κάτω άκρα. Εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο.

Ο 78χρονος, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, βρέθηκε εντός του κτιρίου.

Στο ισόγειο του κτιρίου όπου σημειώθηκε η έκρηξη υπάρχει κατάστημα με βιολογικά προϊόντα, ενώ οι υπόλοιποι όροφοι τελούν υπό ανακαίνιση για χρήση AirBnB.

Άνοιξε η Λεωφόρος Συγγρού – Πού στρέφονται οι έρευνες για την έκρηξη-2
Άνοιξε η Λεωφόρος Συγγρού – Πού στρέφονται οι έρευνες για την έκρηξη-3
Άνοιξε η Λεωφόρος Συγγρού – Πού στρέφονται οι έρευνες για την έκρηξη-4

Η έκρηξη ακούστηκε σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων. Στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, που έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Στο σημείο πραγματοποιήθηκε αυτοψία και από πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας εκτός από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Συνεργείο της ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ έσπευσε επίσης στο σημείο της έκρηξης.

Η αστυνομία διέκοψε επί ώρες την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Συγγρού για λόγους ασφαλείας και μέχρι να καθαριστεί από τα συντρίμμια που έχουν σκορπιστεί παντού.

Το ευτύχημα είναι ότι λόγω της σημερινής αργίας δεν κυκλοφορούσαν άνθρωποι στην περιοχή, γι’ αυτό και δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.

Άνοιξε η Λεωφόρος Συγγρού – Πού στρέφονται οι έρευνες για την έκρηξη-5
Άνοιξε η Λεωφόρος Συγγρού – Πού στρέφονται οι έρευνες για την έκρηξη-6
Άνοιξε η Λεωφόρος Συγγρού – Πού στρέφονται οι έρευνες για την έκρηξη-7

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή