Αττική Οδός: Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία – Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις

Αττική Οδός: Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία – Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις

Οι διελεύσεις θα πραγματοποιηθούν άνευ καταβολής διοδίων έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 23:59, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση

1' 47" χρόνος ανάγνωσης

Σε λειτουργία τέθηκαν και τα υπόλοιπα τμήματα της Αττικής Οδού από σήμερα στις 8 το πρωί, με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται πλήρως σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Οι διελεύσεις θα πραγματοποιηθούν άνευ καταβολής διοδίων έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 23:59, προς διευκόλυνση όλων των οδηγών λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων σε περιφερειακές οδούς, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς εκτός Αττικής Οδού των εναπομεινάντων οχημάτων. 

Η επιχείρηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρωί με τη μεταφορά των οχημάτων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του parking Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» πίσω από τα καταστήματα ΙΚΕΑ και ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, στα Σπάτα. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι προς διευκόλυνση των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι παρακαλούνται να τα παραλάβουν, πραγματοποιούνται δρομολόγια προς το σημείο, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω οχημάτων που εκκινούν από τον κόμβο της Λ. Κηφισίας («Δαχτυλίδι») από τις 9:00 έως τις 19:00.

Σύσκεψη για το ζήτημα της αποζημίωσης

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι δεν φαίνεται να υπήρξε συντονισμός της «Αττικής Οδού» με την αστυνομία για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών μέσω των πινακίδων των οχημάτων και την ειδοποίησή τους από τις Αρχές, ώστε να τα παραλάβουν μέσα στην ημέρα.

Στην ανακοίνωσή της, η «Αττική Οδός» απλώς απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να παρουσιαστούν.  Πάντως, πολλοί οδηγοί είχαν φροντίσει… να διευκολύνουν τις Αρχές, αφήνοντας σημειώματα με το τηλέφωνό τους στο παρμπρίζ.

Τονίζεται επίσης, σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, τον τρόπο καταβολής της αποζημίωσης των 2.000 ευρώ σε όσους εγκλωβίστηκαν.

Η υπόθεση αυτή χρήζει πολλών διευκρινίσεων, τόσο για τη διαδικασία όσο και για το πώς θα πιστοποιηθούν οι δικαιούχοι, ιδίως όσοι δεν είχαν πληρώσει στα διόδια ώστε να διαθέτουν οι ίδιοι κάποιο αποδεικτικό.

Πριν από χρόνια, βέβαια, όταν βρισκόταν σε εξέλιξη το κίνημα «Δεν πληρώνω», η «Αττική Οδός» κατέγραφε μέσω των καμερών της τις πινακίδες των οχημάτων που περνούσαν – το ερώτημα είναι αν έχει γίνει τώρα τέτοια καταγραφή.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

«Απογοητεύθηκα, αισθάνθηκα αβοήθητος»

«Να φοβάσαι και να μην έρχεται κανείς για βοήθεια»

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr