Συναγερμός στο Παγκράτι: Σπασμένος αγωγός της ΕΥΔΑΠ προκάλεσε τη διαρροή φυσικού αερίου

Συναγερμός στο Παγκράτι: Σπασμένος αγωγός της ΕΥΔΑΠ προκάλεσε τη διαρροή φυσικού αερίου

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Εταιρεία Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής, το πρόβλημα προέκυψε όταν ένας αγωγός υψηλής πίεσης της ΕΥΔΑΠ έσπασε, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί τρύπα στον αγωγό φυσικού αέριου.

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συναγερμό τέθηκε η Πυροσβεστική λίγο πριν από τις 2:00 το μεσημέρι της Πέμπτης όταν σε περιοχή του Παγκρατίου σημειώθηκε διαρροή φυσικού αερίου στο οδόστρωμα της συμβολής των οδών Πύρρου και Αινείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Εταιρεία Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής, το πρόβλημα προέκυψε όταν ένας αγωγός υψηλής πίεσης της ΕΥΔΑΠ έσπασε, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί τρύπα στον αγωγό φυσικού αέριου.

Συναγερμός στο Παγκράτι: Σπασμένος αγωγός της ΕΥΔΑΠ προκάλεσε τη διαρροή φυσικού αερίου-1

Όπως σημειώνουν στελέχη της εταιρείας, πρόκειται για ένα από τα συνήθη περιστατικά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, προσθέτοντας πως σε δύο ώρες αναμένεται η αποκατάσταση της βλάβης.

Συναγερμός στο Παγκράτι: Σπασμένος αγωγός της ΕΥΔΑΠ προκάλεσε τη διαρροή φυσικού αερίου-2
Intime 

Νωρίτερα στελέχη της Πυροσβεστικής που είχαν σπεύσει στο σημείο έδωσαν εντολή για εκκένωση όσων κτηρίων βρίσκονταν σε ακτίνα 50 μέτρων από το σημείο της διαρροής.

Συναγερμός στο Παγκράτι: Σπασμένος αγωγός της ΕΥΔΑΠ προκάλεσε τη διαρροή φυσικού αερίου-3

Στην περιοχή βρέθηκαν πέντε οχήματα και 15 πυροσβέστες, οι οποίοι φρόντισαν ώστε να στηθεί σωστά η περίμετρος ασφαλείας.

Συναγερμός στο Παγκράτι: Σπασμένος αγωγός της ΕΥΔΑΠ προκάλεσε τη διαρροή φυσικού αερίου-4

Παράλληλα στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., ενώ διεκόπη η κυκλοφορία οχημάτων στην οδό Φιλολάου από το ύψος της οδού Φρύνης και στην οδό Ιλιάδος.

Στο σημείο έχει μεταβεί και ο γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για το πρόβλημα και να συντονίσει τις ενέργειες για την παροχή κάθε βοήθειας προς τους κατοίκους που ξεσπιτώθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί από την Πολιτική Προστασία ένα λεωφορείο για να βολευτούν προσωρινά οι άνθρωποι και να μην κάθονται στο κρύο, μέχρι να δοθεί η άδεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Συναγερμός στο Παγκράτι: Σπασμένος αγωγός της ΕΥΔΑΠ προκάλεσε τη διαρροή φυσικού αερίου-5

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα δεν υπάρχει κίνδυνος έκρηξης, καθώς οι τεχνικοί της ΔΕΠΑ εντόπισαν άμεσα το σημείο της διαρροής και διέκοψαν την παροχή φυσικού αερίου στο συγκεκριμένο τμήμα του δικτύου και προχωρούν στην αποκατάσταση της βλάβης.

Στο σημείο βρίσκεται και συνεργείο της ΕΥΔΑΠ, καθώς οι αγωγοί των δύο εταιρειών είναι πολύ κοντά.

Η περιοχή πάντως παραμένει αποκλεισμένη από την Αστυνομία, ενώ απομακρύνθηκαν συνολικά 27 ένοικοι από τις τρεις πολυκατοικίες, δίπλα στο σημείο της διαρροής.

Επίσης παραμένουν για κάθε ενδεχόμενο σε επιφυλακή 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή