Αντικαπνιστικά κλικ σε μαθητικό διαγωνισμό

Αντικαπνιστικά κλικ σε μαθητικό διαγωνισμό

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την έγκριση του υπουργείου Υγείας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, που είναι η 31η Μαΐου.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Για μία ζωή χωρίς κάπνισμα», είναι ο τίτλος του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Φωτογραφίας που διοργανώνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για 6η συνεχόμενη χρονιά, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους μαθητές για το κάπνισμα –ενεργητικό και παθητικό– και τις πολλαπλές επιπτώσεις του στο άτομο και στην κοινωνία. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την έγκριση του υπουργείου Υγείας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, που είναι η 31η Μαΐου. Φέτος θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό μαθητές του δημοτικού, που θα κληθούν να αναδείξουν πολλαπλά μηνύματα κατά του καπνίσματος. Οι φωτογραφίες των μαθητών θα μπορούν να αποτυπωθούν από όποιο μέσο θελήσουν (ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, κινητό τηλέφωνο, τάμπλετ κ.ά.).

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, «στόχος του διαγωνισμού είναι μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας να προφυλαχτούν τα παιδιά –από μικρή ηλικία– τόσο από τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος όσο και από το παθητικό κάπνισμα. Ενας ακόμη στόχος είναι να ευαισθητοποιήσουν τους μεγαλύτερους για ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και στο υγειονομικό σύστημα».

Οσα δημοτικά σχολεία επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό μπορούν να γνωστοποιήσουν την επιθυμία τους αυτή αποστέλλοντας ένα απλό email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] έως τις 31 Μαρτίου 2022. Με την αποστολή ενδιαφέροντος θα στέλνεται απαντητικό email μαζί με την προκήρυξη του διαγωνισμού και τις λεπτομέρειές του, καθώς και μια υπεύθυνη δήλωση που θα πρέπει να συμπληρωθεί από το σχολείο και τον κηδεμόνα κάθε συμμετέχοντα μαθητή. Η συμπληρωμένη υπεύθυνη δήλωση θα συνοδεύει τη φωτογραφία κάθε μαθητή. Η καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή –αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή στο [email protected]– των φωτογραφιών είναι η 2α Μαΐου 2022. Ο διαγωνισμός έχει την υποστήριξη του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθώς δύο καθηγητές του τμήματος συμμετέχουν στην κριτική επιτροπή. Στις τρεις καλύτερες επιλεγμένες φωτογραφίες θα δοθεί ως έπαθλο συμβολικό χρηματικό ποσό, ενώ αποστέλλονται κάθε χρόνο έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο [email protected] ή στο 210-72.58.006.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή