Απολογίες για τους χειρισμούς στις τηλεοπτικές άδειες

Απολογίες για τους χειρισμούς στις τηλεοπτικές άδειες

Συνεχίζεται η απολογία Χρ. Καλογρίτσα - Την Πέμπτη απολογείται ο πρώην υπουργός Νίκος Παππας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η ανακριτική διαδικασία με ελεγχόμενο ποινικά τον πρώην υπουργό στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Νίκο Παππά, σχετικά με τους χειρισμούς του για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η ανάκριση που διεξάγεται με τη διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς ο πρώην υπουργός έχει κληθεί σε απολογία την προσεχή Πέμπτη, ενώ ο επιχειρηματίας και εργολάβος δημοσίων έργων Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος επίσης είναι κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση, άρχισε την απολογία του η οποία θα συνεχιστεί και αύριο.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιμείνει σε όσα μέχρι σήμερα έχει καταγγείλει, ότι δηλαδή η συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν στην πραγματικότητα εικονική και στόχευε να αποκτήσει η τότε κυβέρνηση κανάλι δικής της επιρροής.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα αναφερθεί στον ρόλο του πρώην υπουργού Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες και για την εξεύρεση χρημάτων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμμετοχή Καλογρίτσα στον διαγωνισμό.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, την αξιολόγηση του συνόλου της δικογραφίας που παραπέμφθηκε από τη Βουλή με τη διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου θα αναλάβει το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο και θα κρίνει αν τελικώς η υπόθεση θα φθάσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή