Επτά συλλήψεις για την οπαδική βεντέτα στο Πέραμα

Επτά συλλήψεις για την οπαδική βεντέτα στο Πέραμα

Οπαδική βεντέτα φαίνεται να είναι η αιτία των επεισοδίων που συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο Πέραμα.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπαδική βεντέτα φαίνεται να είναι η αιτία των επεισοδίων που συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο Πέραμα.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν χθες στις 9 μμ κατά τη διάρκεια της κοπής πίτας στο κλαμπ του Ολυμπιακού στο Πέραμα, επί της λεωφόρου Δημοκρατίας.  

Σε σημείο κοντά στο σύνδεσμο φέρεται να έστησαν ενέδρα χούλιγκαν τις ΑΕΚ που άρχισαν να επιτίθενται σε άτομα που προσέρχονταν στο κλαμπ του ΟΣΦΠ.Έναν από αυτούς τον έβγαλαν από το αυτοκίνητό του, στο οποίο και έβαλαν φωτιά ενώ επιτέθηκαν σε ακόμη ένα άτομο. 

Μόλις οι επιθέσεις έγιναν γνωστές μέσα στο κλαμπ, τα άτομα που συμμετείχαν στην κοπή πίτας άρχισαν να αναζητούν τους οπαδούς της ΑΕΚ. Εκείνη την ώρα, τους εντόπισε η ΔΙ.ΑΣ. που στο μεταξύ είχε ενημερωθεί και είχε ξεκινήσει τις αναζητήσεις προχωρώντας σε προσαγωγές.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι νεαροί, ηλικίας άτομα 19, 20 και 21 ετών και έφεραν μαχαίρια, ρόπαλα και σπρέι πιπεριού. 

Θεωρείται πιθανό η επίθεση στο Πέραμα σε βάρος των χούλιγκαν του Ολυμπιακού να αποτελεί απάντηση σε επίθεση που είχαν πραγματοποιήσει εκείνοι εναντίον οπαδών της ΑΕΚ στο περιθώριο του αγώνα μπάσκετ Α1 ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στα Λιόσια.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται:

Χθες (30-1-2022) το βράδυ, ομάδα εκατό (100) περίπου ατόμων, συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Περάματος, κρατώντας ξύλινα κοντάρια και καπνογόνα και επιτέθηκαν σε δύο (2) διερχόμενα αυτοκίνητα στα οποία προκάλεσαν φθορές.

Την ίδια ώρα πραγματοποιείτο, σε γραφεία συνδέσμου φιλάθλων στην περιοχή, εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), που πραγματοποίησαν αναζητήσεις στην περιοχή, εντόπισαν οκτώ (8) ημεδαπούς και σε γενόμενο έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή επτά (7) εξ αυτών :

  • -10- φωτοβολίδες
  • -3- αναδιπλούμενα μαχαίρια
  • αναδιπλούμενος μεταλλικός σουγιάς (τύπου πεταλούδα)
  • -2- σπρέι πιπεριού

Οι ανωτέρω προσήχθησαν στην  Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου και συνελήφθησαν.

Σε βάρος των επτά (7) ημεδαπών σχηματίσθηκε δικογραφία  για παραβάσεις του Νόμου περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή