Επίθεση με μαχαίρι στη Θεσσαλονίκη: Πώς σκοτώθηκε ο 19χρονος οπαδός

Επίθεση με μαχαίρι στη Θεσσαλονίκη: Πώς σκοτώθηκε ο 19χρονος οπαδός

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον δεκαπέντε προσαγωγές υπόπτων και εξετάζεται η ενδεχόμενη εμπλοκή τους στο επεισόδιο.

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη ζωή του έχασε ένας 19χρονος στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης μετά από επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι, με τις μαρτυρίες από το αιματηρό επεισόδιο να σοκάρουν.

Το τραγικό συμβάν συνέβη περίπου στη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως το κίνητρο της επίθεσης ήταν οπαδικές διαφορές.

Κατά τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία, πέντε συνολικά νεαροί κινούνταν επί της οδού Γαζή όταν δέχθηκαν τη δολοφονική επίθεση από δράστες που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα.

Ο 19χρονος φέρεται να υπέκυψε επιτόπου στα τραύματά του, ενώ οι δύο τραυματίες, αντίστοιχα 19 και 20 ετών, έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Επίθεση με μαχαίρι στη Θεσσαλονίκη: Πώς σκοτώθηκε ο 19χρονος οπαδός-1
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Πληροφορίες του kathimerini.gr αναφέρουν πως τα τρία άτομα κάθονταν σε είσοδο πολυκατοικίας, κοντά στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», όταν σταμάτησε ένα αυτοκίνητο και οι επιβαίνοντες τους ρώτησαν τι όμαδα είναι. Όταν αυτοί απάντησαν Άρης, δέχθηκαν την επίθεση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες στην περιοχή βρέθηκε και ένα δρεπάνι, με τις αρχές να εξετάζουν για το αν είναι το φονικό όπλο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του thestival, άτομο που επέβαινε σε ένα λευκό όχημα, μάρκας BMW, κινήθηκε πεζό προς τον 19χρονο και τους δύο φίλους του. Πριν προλάβουν να αντιληφθούν τι συμβαίνει τους είπε: «Γαμ… τον Άρη σας ρε μ…» και στη συνέχεια άρχισε να τους χτυπά με το μαχαίρι. Ο 19χρονος δέχτηκε μαχαιριά στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του, κοντά στην βουβωνική χώρα. Ο δεύτερος νεαρός έφερε τραύμα στο κεφάλι και τον θώρακα. Το τρίτο μέλος της παρέας δέχτηκε μαχαιριά στον γλουτό.

Ένοικος σε παρακείμενη πολυκατοικία ανέφερε στο Voria.gr ότι περίπου στη 1 ακούστηκε μια φασαρία στη γειτονιά, με άτομα να φωνάζουν, ωστόσο όλα όπως λέει «έγιναν σε ελάχιστο χρόνο».

Μια ακόμη γυναίκα που μένει σε παρακείμενη πολυκατοικία αναφέρει στη Voria.gr ότι μετά τις 12.30 άκουσε φασαρία. «Άκουσα φωνές από το πίσω μπαλκόνι, φασαρία, είδα κάτι παιδιά να τρέχουν από το σχολείο προς τη Νικολάου Πλαστήρα και να φωνάζουν “που είναι το κινητό, πάρε την αστυνομία” και να τρέχουν προς την Παπαναστασίου».

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα θύματα φορούσαν διακριτικά ομάδας, ενώ αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, μέσα από καταθέσεις περιοίκων και υλικό από κάμερες ασφαλείας επιχειρούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.

Για το επεισόδιο είχαν γίνει τουλάχιστον δεκαπέντε προσαγωγές υπόπτων, χωρίς -ωστόσο- να προκύπτει εμπλοκή τους μέχρι στιμής. Συγκεκριμένα, από τους 15 προσαχθέντες οι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ένας συνελήφθη διότι στην κατοχή του βρέθηκε ναυτικός πυρσός, αλλά δεν προέκυψε εμπλοκή του στο αιματηρό επεισόδιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή