Εν ψυχρώ δολοφονία 19χρονου φιλάθλου

Εν ψυχρώ δολοφονία 19χρονου φιλάθλου

Κεριά, λουλούδια, σημειώματα, αλλά και κασκόλ και μπλουζάκια της ομάδας του Αρη, αφήνουν πολίτες στο σημείο όπου δολοφονήθηκε χθες ο 19χρονος Αλκιβιάδης Καμπανός, σε επίθεση οπαδών στη Θεσσαλονίκη.

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεριά, λουλούδια, σημειώματα, αλλά και κασκόλ και μπλουζάκια της ομάδας του Αρη, αφήνουν πολίτες στο σημείο όπου δολοφονήθηκε χθες ο 19χρονος Αλκιβιάδης Καμπανός, σε επίθεση οπαδών στη Θεσσαλονίκη. Η επίθεση έλαβε χώρα χθες, τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Χαριλάου, λίγα μέτρα μακριά από το γήπεδο του Αρη. Ο 19χρονος φοιτητής καθόταν με άλλους τέσσερις φίλους του όταν μια ομάδα ανδρών τούς πλησίασε με δύο αυτοκίνητα και άρχισε να τους ρωτάει σε ποια ομάδα ανήκουν. Η ομάδα επιτέθηκε στα νεαρά αγόρια με αιχμηρά αντικείμενα, ενός εκ των οποίων προσομοίαζε με δρεπάνι, και αφού τους τραυμάτισε τράπηκε σε φυγή. Ο 19χρονος Αλκιβιάδης τραυματίστηκε στη μηριαία αρτηρία, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ακατάσχετη αιμορραγία και να πεθάνει. Αλλα δύο αγόρια νοσηλεύονται φέροντας τραύματα στο κεφάλι και στον γλουτό. Η αστυνομία προσήγαγε 15 άτομα για την επίθεση, εκ των οποίων συνελήφθη ένας 27χρονος διότι βρέθηκε στην κατοχή του πυρσός.

Γείτονας που μένει δίπλα εκεί όπου έγινε το περιστατικό και εθελοντής διασώστης, ο Λάμπρος Ψευτάκης, αναφέρει στην «Κ» ότι άκουσε φασαρία. Μέχρι να κατέβει κάτω, είχε ήδη έρθει το ασθενοφόρο, με τους διασώστες να του κάνουν νόημα πως ο νεαρός έχει καταλήξει. «Η γειτόνισσά μου μου είπε πως άκουγε το παιδί να φωνάζει: “Μη με χτυπάτε άλλο, ρε παιδιά”». Ο Αλκιβιάδης Καμπανός ήταν φίλαθλος της ομάδας του Αρη, χωρίς ωστόσο να είναι οργανωμένος σε κάποιο σύνδεσμο. Ολα τα στοιχεία δείχνουν πως δεν επρόκειτο για ραντεβού μεταξύ οπαδών, αλλά για μια εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση.

Το τραγικό συμβάν αποτελεί κατά πολλούς την κορύφωση παρόμοιων περιστατικών οπαδικής βίας, που φαίνεται να αυξάνονται συνεχώς. «Υπάρχει μια αύξηση της οπαδικής βίας κυρίως τους τελευταίους μήνες στη Θεσσαλονίκη», παραδέχεται η Στέλλα Δούκου, καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης, του ΑΠΘ. Οπως επισημαίνει, είναι δύσκολο τα αίτια να αποδοθούν σε έναν μόνο παράγοντα. «Μερικές φορές οι άνθρωποι καταφεύγουν στη βία όταν υφίστανται καταπίεση, διακρίσεις, κοινωνικό αποκλεισμό ή στερήσεις ή όταν νιώθουν πως δεν ελέγχουν τη ζωή τους», δηλώνει.

«Ηταν εν ψυχρώ δολοφονία ενός παιδιού 20 χρόνων το οποίο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έπεσε θύμα της “περιπολίας” των γνωστών-αγνώστων, που διψούσαν για αίμα. Οτιδήποτε άλλο λέγεται είναι διαστρέβλωση της αλήθειας, η οποία βιάζεται σωρηδόν εδώ και μερικά χρόνια στον βωμό της προστασίας των “παιδιών”», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αθλητικός σύλλογος του Αρη, ζητώντας από την αστυνομία να βρει άμεσα τους υπαιτίους της δολοφονίας.

Τη δολοφονία καταδίκασε και ο αθλητικός σύλλογος του ΠΑΟΚ αναφέροντας πως «η κοινωνία, η πόλη μας και η χώρα δεν μπορούν να ανεχθούν θανάτους νέων ανθρώπων με πρόσχημα τις οπαδικές προτιμήσεις». Σε μια συμβολική κίνηση, τέλος, ο Ηρακλής επέλεξε να χρωματίσει το σήμα του κιτρινόμαυρο, στα χρώματα του Αρη, φίλαθλος του οποίου ήταν ο 19χρονος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή