Έφοδος «Ρουβίκωνα» στην Αττική Οδό

Έφοδος «Ρουβίκωνα» στην Αττική Οδό

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε 8 μέλη της αναρχικής ομάδας. Σημειώθηκαν και δύο εμπρηστικές επιθέσεις χθες τα ξημερώματα.

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φθορές στα διόδια της Αττικής Οδού στην Παιανία προκάλεσαν, ξημερώματα χθες, μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας». Οκτώ από αυτούς συνελήφθησαν αργότερα στη λεωφόρο Μεσογείων και οδηγήθηκαν στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας. Ανάμεσά τους ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, δραστήριο και αναγνωρίσιμο μέλος της οργάνωσης. Η καταδρομική επίθεση έγινε στις 4 τα ξημερώματα. Οι 8 δράστες, χρησιμοποιώντας ένα βαν που είχαν νοικιάσει μερικές ώρες νωρίτερα, πήγαν αρχικά στα γραφεία της Αττικής Οδού, που βρίσκονται κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου μεταξύ Παιανίας και Κορωπίου. Προσέγγισαν και αποχώρησαν από το σημείο από τον παράδρομο, προκειμένου να αποφύγουν τις κάμερες και το ενδεχόμενο η Αστυνομία να τους εγκλωβίσει εντός της Αττικής Οδού.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, πιθανόν, λόγω της παρουσίας φύλακα ή αστυνομικού φρουρού στο σημείο, άλλαξαν τελευταία στιγμή το σχέδιό τους και, αντί των γραφείων, προκάλεσαν φθορές σε κουβούκλια των διοδίων και ένα αυτοκίνητο της εταιρείας, πριν αποχωρήσουν και πάλι από τον παράδρομο. Στο μεταξύ, πάντως, για την καταδρομική επίθεση ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ., και στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος της Αγίας Παρασκευής, το βαν ακινητοποιήθηκε και οι 8 αναρχικοί συνελήφθησαν. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για φθορές. Μερικές ώρες νωρίτερα, μέλη του «Ρουβίκωνα» είχαν πραγματοποιήσει «παρέμβαση» στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Εφθασαν στο σημείο με μηχανάκια, έγραψαν συνθήματα στην πρόσοψη του κτιρίου και πέταξαν φέιγ βολάν πριν αποχωρήσουν ανενόχλητοι. Σε λογαριασμούς που διατηρούν στα social media και στην ιστοσελίδα της ομάδας ανέβασαν κείμενο και φωτογραφίες από την ενέργειά τους. Βραδινές ώρες χθες δημοσιοποίησαν στο Athens Indymedia βίντεο και από την επίθεση στα γραφεία της Αττικής Οδού.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε 8 μέλη της αναρχικής ομάδας – Σημειώθηκαν και δύο εμπρηστικές επιθέσεις χθες τα ξημερώματα.

Την ίδια στιγμή, στόχοι εμπρηστικών επιθέσεων έγιναν τα σπίτια του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη στην Αργυρούπολη και του προέδρου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας, Βασίλη Ντούμα, στην Κυψέλη. Πρόκειται για ταυτόχρονες επιθέσεις που έγιναν στις 2.30 τα ξημερώματα, με τους δράστες να πυροδοτούν χαμηλής ισχύος εμπρηστικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από γκαζάκια με κροτίδες. «Αντίδραση σε απόψεις που έχουν εκφραστεί δημοκρατικά», χαρακτήρισε την εις βάρος του επίθεση ο Βασίλης Ντούμας, ενώ ο κ. Καμπουράκης επισήμανε ότι εάν η πόρτα δεν ήταν θωρακισμένη, η φωτιά θα είχε μπει στο εσωτερικό του σπιτιού. Τα περιστατικά καταδίκασαν με δηλώσεις τους εκπρόσωποι της κυβέρνησης και κομμάτων, ενώ με ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, υπογράμμισε ότι «καμία μορφή βίας δεν γίνεται ανεκτή. Το κράτος δικαίου προστατεύει όλους τους πολίτες. Η Ελληνική Αστυνομία κάνει τη δουλειά της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή