Επίθεση στην Αττική Οδό: Το παρασκήνιο με το κυνηγητό Αστυνομίας – Ρουβίκωνα

Επίθεση στην Αττική Οδό: Το παρασκήνιο με το κυνηγητό Αστυνομίας – Ρουβίκωνα

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρασκήνιο με κυνηγητό μεταξύ αστυνομίας και «Ρουβίκωνα» συνόδευσε τις επιθέσεις της αναρχικής ομάδας στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τα διόδια της Αττικής Οδού, βράδυ Δευτέρας και ξημερώματα Τρίτης, αντίστοιχα.

Όπως επιβεβαίωσαν στην «Κ» αρμόδιες αστυνομικές πηγές, οι υπηρεσίες Ασφαλείας είχαν με σήμα τους προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο καταδρομικών επιθέσεων στους δύο αυτούς στόχους με αφορμή τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας, όταν με αφορμή την κακοκαιρία χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας εξωτερικά του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη προκειμένου να αποτραπεί πιθανή παρέμβαση στο κτίριο. Τις βραδινές ώρες ωστόσο, οι περισσότερες δυνάμεις αποχώρησαν και στο σημείο έμειναν ένα περιπολικό και ένα όχημα της Ασφάλειας, χωρίς διακριτικά.

Έτσι, λίγο μετά τις 10 μ.μ. περίπου 60 μέλη του «Ρουβίκωνα» κατάφεραν να αιφνιδιάσουν την αστυνομία. Προσέγγισαν με δίκυκλα το κτίριο του υπουργείου στη λεωφόρο Κηφισίας, πέταξαν φέιγ βολάν και έγραψαν με σπρέι ένα σύνθημα στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου. Αποχώρησαν χωρίς να καταδιωχθούν.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο μερικές ώρες αργότερα στην Αττική Οδό. Τα μέλη της αναρχικής ομάδας με ένα μαύρο βαν που είχαν νοικιάσει το πρωί της Δευτέρας κατευθύνθηκαν μέσω παρακαμπτήριων οδών στο κτίριο που στεγάζει τα γραφεία της εταιρείας, στην Παιανία.

Όπως περιέγραψαν στην «Κ» αστυνομικές πηγές, φτάνοντας εκεί αντιλήφθηκαν ότι τα γραφεία φυλάσσονταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη γεγονός που τους ανάγκασε να αναθεωρήσουν το σχέδιό τους. Κατευθύνθηκαν λοιπόν στα διόδια στο Κορωπί και με βαριοπούλες προκάλεσαν φθορές σε κτίριο της Αττικής Οδού που βρίσκεται στο πλάι του αυτοκινητοδρόμου και ένα αυτοκίνητο της εταιρείας που βρισκόταν παρκαρισμένο στο σημείο.

Προσπάθησαν να διαφύγουν ακολουθώντας και πάλι εναλλακτική διαδρομή και όχι μέσω του αυτοκινητοδρόμου. Οι δυνάμεις της αστυνομίας, που στο μεταξύ είχαν ενημερωθεί για το συμβάν έστησαν μπλόκα και τελικά μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τους εντόπισαν και τους ακινητοποίησαν στη λεωφόρο Μεσογείων, κοντά στο Σταυρό. Οι οκτώ επιβαίνοντες οδηγήθηκαν στα γραφεία της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και στη συνέχεια συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για φθορά ξένης περιουσίας κ.ά.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή